Wandelen bij Broek in Waterland – Laarzenpad

41

Op een mooie zondag in september heb ik zin om een stuk te wandelen. De kinderen laat ik thuis, ik ga alleen op pad. Vandaag kies ik ervoor om te gaan wandelen bij Broek in Waterland. Het laarzenpad is een route van ruim 10 kilometer. 

De route start in Broek in Waterland, vlakbij de bushalte. Er is hier voldoende gratis parkeergelegenheid. Je wandelt eerst een stukje door het dorpshart, onder andere langs het Havenrak. Vervolgens loop je het dorp uit en “opeens” sla je linksaf, de weilanden in.

Wandelen bij Broek in Waterland

Het eerste deel van de wandeling slinger je door de weilanden, het heet niet voor niets een laarzenpad. Dit gedeelte is mijn favoriete stuk van de route. Het duurt even voordat ik ontdek dat de witte paaltjes in het landschap de route aangeven. Toch een stuk makkelijker dan steeds op je telefoon kijken of je wel de juiste route volgt.

Via loopplanken, houten overstappen en hoge bruggen slinger je door de weilanden naar Watergang. Wat een mooi stuk. Het is droog geweest, dus laarzen zijn vandaag niet nodig. Maar over het algemeen raad ik aan: trek goede wandelschoenen of laarzen aan voor deze route.

Vanaf Watergang loop je een stuk door het kleine dorp en daarna even door langs de weg. Vervolgens sla je af en je loopt de Broekermeerdijk over totdat je in Broek in Waterland bent.

Mijn aanrader hier is om onder de weg door te gaan, door het tunneltje. Je komt dan uit bij een ijsjeszaak van Antonio. Naast ijs is er goede koffie, taart en lekkere broodjes. Zeker een aanrader!

Route informatie
De route is van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het makkelijkst is om de app van Wandelnetwerk Noord-Holland te downloaden, zodat je de route bij de hand hebt. Download de route en open deze in de app. Het cirkeltje geeft aan waar je bent.

Lees ook: deze fitnessoefeningen doe je thuis

Broek in Waterland wandeling

Reacties zijn gesloten.