Waarom ik stopte met Intermittent Fasting

10

Eerder deelde ik dat ik begonnen was met Intermittent Fasting en hoe dat was als moeder, die blog lees je hier. Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met deze manier van eten. In deze blog deel ik waarom ik stopte met Intermittent Fasting, aangezien de eerdere blogs over Intermittent Fasting vaak gelezen worden.

Laat ik beginnen bij het begin: waarom begon ik in de eerste plaats met Intermittent Fasting. Het is eigenlijk een heel kort verhaal. Na de tweede zwangerschap kreeg ik veel last van mijn hormonen en rondom mijn menstruatie had ik heel veel klachten.

Ik las dat Intermittent Fasting mogelijk hielp bij de hormoonhuishouding. Aangezien ik veel klachten ervoer, vond ik dat ik deze manier van eten een kans moest geven.

Mijn ervaring met Intermittent Fasting

Intermittent Fasting vond ik aanvankelijk goed te doen, lees daarover in mijn eerste week IF. Het was zoeken naar de tijdspanne waarbinnen ik kon eten: dit was niet makkelijk te bepalen. De kinderen merkten er op schooldagen heel weinig van, want alleen bij het ontbijt at ik niet mee. Tijdens de lunch zijn ze niet thuis en bij het avondeten at ik gewoon mee.

In de weekenden was dat anders: als ik mocht eten, dan wilde ik ook direct lunchen. En dat kwam niet altijd handig uit met de eettijden van de kinderen.

Omdat ik een doel had met deze manier van eten (klachten rondom menstruatie verminderen) was het goed vol te houden.

Waarom ik stopte met Intermittent Fasting

Toch stopte ik met Intermittent Fasting. Er speelden een aantal dingen in mijn leven waardoor ik merkte dat het eten binnen een bepaalde tijdspanne me teveel stress opleverde. En die stress, die wilde ik juist vermijden.

Ook vond ik het, zeker in de weekenden, steeds onhandiger worden. Niet gewoon mee kunnen ontbijten, als je op pad gaat goed nadenken over wat je meeneemt om op een later moment te eten en ervoor zorgen dat je “binnen de tijd” voldoende voeding eet.

Normaal gesproken ga ik vrij ontspannen om met eten en ik merkte dat ik meer en meer bewust werd van wat ik at en wanneer ik het at. Toen ik eenmaal was gestopt met Intermittent Fasting, op dat moment niet eens als echt bewuste keus, kon ik de stap naar weer beginnen gewoonweg niet meer zetten.

Wat heeft het me opgeleverd

Heeft Intermittent Fasting me dingen opgeleverd? Zeker wel! Want ik ging heel ontspannen met voeding om, maar doordat ik mijn eetpatroon bijhield kreeg ik in de gaten waar ik teveel of te weinig van binnenkreeg (ijzer en eiwitten waren doorgaans veel te laag).

Ook zag ik dat ik vooral in de avond de neiging heb om veel lekkere dingen te eten. Eigenlijk onnodig. Door het Intermittent fasten ben ik daar bewust van geworden en ben ik er ook mee gestopt. Behalve sommige avonden natuurlijk, maar niet meer iedere dag!

Wat zijn jouw ervaringen met IF?

Reacties zijn gesloten.