Voorleesboeken voor kinderen van 6 – 8 jaar

7

Wat zijn mooie voorleesboeken voor kinderen van 6 – 8 jaar? Onze kinderen zijn (bijna) 6 en 7 jaar en we lezen iedere avond aan ze voor. Op basis van onze ervaringen delen we een aantal tips voor leesboeken.

Heb jij tips voor mooie voorleesboeken voor kinderen en staan deze niet in het overzicht? Laat je tip achter in de reacties!

Tips voor voorleesboeken voor kinderen van 6 – 8 jaar

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon staat op één in dit overzicht. Onze oudste is gek op Dolfje Weerwolfje en we lezen er bijna iedere avond uit voor. Of ze leest stukken aan ons voor.

Dolfje is eigenlijk een heel gewone jongen. Alleen is hij drie nachten per maand, bij volle maan, een weerwolf. De boeken waren een jaar geleden nog wat spannend voor haar, inmiddels vindt ze ze heel erg leuk.

Er zijn meerdere boeken in deze serie, bekijk ze hier.

De Gorgels

Dan de favoriet van onze jongste: het boek over de Gorgels, van Jochem Meijer.

Dit boek gaat over het jongetje Melle, die midden in de nacht een vreemd wezen ziet zitten op zijn bed. Op school geloven ze hem niet, maar Melle weet wel beter. Het is een leuk en spannend avontuur, maar zeker niet te spannend voor mijn kind van bijna zes.

Er zijn meerdere boeken in deze reeks verschenen. Bekijk het boek van De Gorgels.

Meester Kikker

Nog een boek van Paul van Loon: Meester Kikker. Dit boek vond mijn dochter zo leuk dat ze het nadat het uit was opnieuw leende van de bibliotheek.

‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’

De meester verandert af en toe in een kikker, en dat levert spannende momenten op. Bekijk het boek hier.

Superjuffie

Superjuffie, van Janneke Schotveld, valt ook goed in de smaak bij onze dochter.

Dit boek gaat over Juf Josje en zij lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. 

Inmiddels zijn er een aantal boeken verschenen in deze reeks! Dus als het eerste boek goed bevalt ben je nog een tijdje zoet. Bekijk het boek hier.

Tom Groot

De boeken van Tom Groot staan op de lijst om te gaan voorlezen en deze boeken staan zeker bij de aanraders van voorleesboeken voor kinderen.

Je komt heel wat te weten over Tom en zijn omgeving via zijn dagboek. Het boek is gevuld met teksten en leuke plaatjes, wat het lezen leuker en makkelijker maakt. Bekijk het boek.

Meer tips? Lees over onze favoriete klassieke boeken voor kinderen
En bekijk ook deze leuke prentenboeken over dieren

Reacties zijn gesloten.