Vakantie met kinderen | 3x favoriete bestemming

37

Op vakantie met kinderen, waar ga je dan heen? Wij reizen veel en vaak met onze kinderen, daar heb ik ook een hele blog over: Reistipsmetkids. Toch deel ik vandaag op Gezondmetkinderen over mijn favoriete vakantie met kinderen bestemmingen.

Heb jij leuke bestemmingen die niet in dit overzicht staan, laat het mij weten, dan zet ik die erbij!

Op vakantie met kinderen bestemmingen

Zuid-Limburg

Een van mijn aller lievelings bestemmingen (geen goed Nederlands, ik weet het) is Zuid-Limburg. Deze zuidelijke provincie in Nederland is zo anders dan Noord-Holland: charmante steden en dorpjes, heuvellandschap, vaak wat zonnigere dagen. Ik ben echt gek op Zuid-Limburg.

Wij wandelen graag met de kinderen en dat kan in deze regio erg goed. Daarnaast zijn er veel fijne bungalowparken en omdat het in Nederland is reis je er snel heen. Met de auto of de trein. Een weekendje weg of een vakantie in eigen land (of voor de Belgen net over de grens)? Dan ga ik naar Zuid-Limburg!

Spanje

Een van de allerprettigste landen om heen te gaan met het gezin is Spanje vind ik. Spanje zag ik als het land van de dronken jongeren, en simpele vakanties aan het strand tussen heel veel toeristen. Sorry voor dit vooroordeel en ik kan inmiddels zeggen dat mijn beeld volledig veranderd is.

Spanje is favoriet vanwege het relatief goedkope leven, de fantastische steden als Sevilla, Valencia en Malaga, de mooie stranden, de rijke cultuur, de vele speeltuinen en het leven dat zo gericht is op gezinnen.

Je reist met de auto, de trein of het vliegtuig naar Spanje toe en daar kom je terecht in het heerlijke Zuid-Europese leven. Met het prettige klimaat. En de mooie natuur. Spanje is absoluut een favoriet van ons voor een vakantie met kinderen.

Kaapverdië

Waarschijnlijk een stuk minder bekend en wellicht ook nog niet op je lijstje: Kaapverdië. Wij waren op vakantie in Kaapverdië met kinderen en vonden het fantastisch.

Je vliegt in 6 – 7 uur naar de Kaapverdische eilanden toe en er is amper tijdsverschil. Daarnaast is het op deze eilandengroep bijna het hele jaar door aangenaam qua temperatuur. Vanwege de bijna altijd aanwezige zeewind voelt het nooit te warm.

Als je wilt kan je gaan voor een strandvakantie op het eiland Sal of het eiland Boa Vista. Maar je kan ook kiezen voor een meer afwisselende vakantie door te gaan eilandhoppen.

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen voor een vakantie met kinderen?

Lees ook onze tips voor uitjes.

Reacties zijn gesloten.