Vaardigheidsspelletjes voor kinderen | 5 tips

1

Vaardigheidsspelletjes voor kinderen: wat zijn leuke opties? In deze blog deel ik een aantal leuke tips voor deze spelletjes waarmee je onder andere de motoriek stimuleert.

Heb jij leuke tips voor dit soort spelletjes, deel die dan in de reacties onder deze blog. Ik ben heel benieuwd.

Vaardigheidsspelletjes voor kinderen

Pakezel

Het idee voor deze blog ontstond toen ik met zijn zoon van zes een spelletje Pakezel aan het spelen was. Dit spel draait uiteraard allemaal om de pakezel. Iedere speler heeft een aantal stokjes. Het doel is om al jouw stokjes op de pakezel te krijgen. Dit doe je door ze goed neer te leggen. Vallen de stokjes, dan krijg jij die erbij.

Hierbij oefen je de fijne motoriek en je kind krijgt wat inzicht in balans! Hier zie je het spel.

Kikker be Cool

Dit vaardigheidsspel draait om het ontwikkelen van de volgende vaardigheden: sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen.

Kikkerbecool is een bordspel gaat over het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Bekijk het boek en het kwartetspel hier!

Elektronisch Vaardigheidsspel voor Kinderen

Het Elektronisch Vaardigheidsspel voor Kinderen ken je vast en zeker wel van feesten of andere plekken waar veel spelletjes zijn. Ik denk dat het ook wel een bibberspiraal heet?

Doel is in ieder geval om de metalen spiraal niet te raken, want dan ben je af. Bekijk het hier!

Twister

Voet op rood, Hand op groen: wie blijft er het langst overeind? Met dit spel heb je eindeloos speelplezier. Je kind leert spelenderwijs het verschil tussen links en rechts en moet steeds op zoek naar de beste houding.

Een actief en leuk spel. Bekijk dit spel hier!

Jenga

Als het gaat om leuke vaardigheidsspelletjes voor kinderen dan moet Jenga natuurlijk een plek krijgen in de lijst.

Bij dit spel heb je strategie en inzicht nodig om ervoor te zorgen dat de toren niet omvalt als je er met één hand een blok uithaalt. Simpel en steeds weer leuk. Hier zie je dit spel!

Vergelijkbaar met dit spel is De Toren van Pisa!

Dokter Bibber

Dokter Bibber vond ik echt een van de leukste spellen toen ik jong was. Het is echt een spel voor kinderen en volwassenen met geduld. Want met een pincet help je je patiënt van zijn kwaaltjes af. Hier koop je het spel.

Lees ook de tips voor spellen voor hoogbegaafde kids.

Reacties zijn gesloten.