Uitjes voor hoogbegaafde kinderen

39

Wat zijn de leuke uitjes voor hoogbegaafde kinderen? Ik deel een aantal tips. Wij gaan met onze hoogbegaafde kinderen graag op stap, maar de combinatie met rust is ook heel belangrijk. 

Leuke uitjes voor hoogbegaafde kinderen

Musea voor hoogbegaafde kinderen

Musea zijn bij uitstek een heerlijke plek voor hoogbegaafde kinderen. Ga je buiten de hoogseizoen dagen (vakanties en zondagen) dan is het ook nog eens vrij rustig. Dat waarderen mijn kinderen zeker.

Voor mijn hoogbegaafde kinderen is het niet eens direct van belang dat het museum interactief is, zolang het maar over een onderwerp gaat dat ze interesseert. Zo kan een leuk kunstmuseum, als Voorlinden in Den Haag, net zo boeiend zijn als een interactief museum.

Een aantal ideeën voor kindvriendelijk musea:

  • NEMO in Amsterdam
  • Verzetsmuseum Junior in Amsterdam
  • Oyfo Techniekmuseum in Hengelo
  • Museum Speelklok in Utrecht
  • Sience Centre Delft
  • Rijksmuseum Boerhaave
  • Space Expo
  • Continium

Sterrenwacht

Veel hoogbegaafde kinderen hebben interesse in het sterrenstelsel. Naar een sterrenwacht gaan is dan een goed idee. Op veel plekken in Nederland zijn sterrenwachten te vinden. Zij organiseren vaak ook avonden voor kinderen!

Museum Jeugd Universiteit

Colleges voor kinderen in musea, die worden georganiseerd voor kids in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Leuk is dat deze colleges gegeven worden door experts! Ideaal voor hoogbegaafde kinderen die zich willen verdiepen in een onderwerp. Kijk voor meer informatie op www.museumjeugduniversiteit.nl

Speeldagen voor hoogbegaafde kinderen

In veel gemeentes en steden zijn organisaties actief die speeldagen voor hoogbegaafde kinderen organiseren. Een dagdeel per maand spelen kinderen samen met andere hb’ers. Vaak worden er ook workshops voor ouders georganiseerd.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes voor hoogbegaafde kinderen! Zo is wandelen in de natuur ook een goed idee. Of ga naar een natuurspeeltuin, waar je kind met natuurlijke materialen aan de slag kan. Wat zijn jouw tips voor leuke uitjes?

Reacties zijn gesloten.