Leuke uitjes met peuters – sommige zijn gratis!

84

Op zoek naar leuke uitjes met peuters? Wij delen een aantal tips voor een gezellig, en soms goedkoop, dagje uit! 

Mijn ervaring is dat je met peuters helemaal geen spannende dingen hoeft te doen voor een leuk dagje uit. Een speeltuin of boswandeling voor peuters (bijvoorbeeld het Sommeltjespad op Texel) is al meer dan genoeg vermaak.

7x leuke uitjes met peuters

1. Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is zó leuk voor een uitje met peuter (en kleuters). Dit overzichtelijke park biedt voldoende vermaak voor een dag. De toegangsprijzen zijn heel schappelijk. Eventueel te combineren met de stroomtram van Hoorn naar Enkhuizen, het Zuiderzeemuseum, of varen over het IJsselmeer.

2. Villa Zebra (Rotterdam)

Bij Villa Zebra wordt je peuter aangemoedigd om zelf creatief aan de slag te gaan. Leuk is dat er een aparte tentoonstelling is voor jonge kinderen, dus je bent hier zeker op de juiste plek met je peuter.

3. Kinderboekenmuseum (Den Haag)

Het Kinderboekenmuseum vond ik zó leuk met mijn peuter. Het is ontzettend goed vormgegeven en er is over nagedacht. Een kinderboekenmuseum saai? Absoluut niet! Het is interactief en je bent er heel wat uren zoet.

4. Nijntje Museum (Utrecht)

Als je kindje gek is op Nijntje, dan mag je dit museum in Utrecht niet overslaan. Helemaal ingericht op dreumes, peuter en kleuter. Super interactief en in het teken van Nijntje. De perfecte plek voor een uitje met een Nijntje fan.

5. Julianatoren

Julianatoren is een familie attractiepark, met meer dan 60 attracties voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar!

6. Binnenspeeltuin

Veel binnenspeeltuinen bieden de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief ’s ochtends te komen spelen. Ideaal voor je kleintje: de grote kinderen zitten op school dus jouw peuter kan zich uitleven.

7. Aviodrome (Lelystad)

Is je kind gek op vliegtuigen? Dan is Aviodrome in Lelystad een hele leuke plek voor een uitje met peuter. Er zijn meer dan 100 vliegtuigen en ook binnen is meer dan voldoende te doen.

Lees ook: leuke spelletjes voor peuters

Reacties zijn gesloten.