Uit eten met kleine kids? Zo doe je dat!

136

Uit eten met kleine kids, naar een restaurant of een lunchroom gaan. Het kan een ware opgave zijn! Ik deel tips over hoe wij dit aanpakken. 

Voordat wij kinderen hadden gingen we geregeld even een kop koffie halen in de stad. Dan aten we er toch al snel ook een broodje bij. We dachten dat dit niet meer kon met kinderen maar gelukkig valt het mee! Uit eten met kleine kids is best te doen, maar het vraagt wel wat aanpassing!

Uit eten met kleine kids pak je zo aan!

Tijdstip

Of je nou overdag of ’s avonds gaat eten, zorg ervoor dat het een beetje in het schema van je kind past. Wij gaan graag overdag lunchen, of vroeg uit eten. Zeker tijdens de vele reizen die we maken zorgen we ervoor dat we op tijd in het restaurant zijn. Het is dan rustiger en de kinderen zijn nog niet moe of heel erg hongerig.

Soort restaurant

Ook het soort restaurant maakt uit. Wij kiezen voor restaurants waar het niet al te netjes eraan toe gaat. Als het een heel “stijf” restaurant is, dan zou ik daar met kleine kinderen moeite mee hebben. Maar ook kijken we vaak even op de website of ze rekening houden met kinderen. Voor ons is een kinderkaart niet nodig, de kinderen eten vaak samen één gerecht of ze eten met ons mee.

Gewenning

Onze kinderen gingen heel jong al mee naar lunchrooms en restaurants. Een half uurtje in een kinderstoel in een restaurant zitten was geen enkel probleem. Wij denken dat dit ervoor heeft gezorgd dat de kinderen zich nu (bijna altijd) rustig gedragen als we ergens wat gaan eten.

Speelgoed mee

Daarnaast hebben we altijd wat speelgoed, boeken en kleurtjes mee. Dan ben je er niet van afhankelijk of een restaurant een speelhoek of kleurplaten heeft.

Lees ook: tips voor duurzame vakanties als gezin

Reacties zijn gesloten.