Tijd overhouden als ouder – zo doe je dat

1

Zeker met jonge kinderen houd je amper tijd over. Tijd voor jezelf om even niets te doen, een film te kijken, te sporten. Tijd overhouden als ouder kan als je wat slimme trucs toepast. Ik deel mijn ideeën.

Tips voor tijd overhouden als ouder!

1. Boodschappen bestellen

Naar de winkel, besluiten wat je die dag wilt eten, kinderen in de wagen, spullen naar huis tillen: het kost veel tijd! Veel sneller is het om je boodschappen te bestellen. Als je die zelf ophaalt ben je amper extra geld kwijt aan de boodschappen. Met slim inkopen, en omdat je geen extra aankopen in de winkel doet (chocola!!) houd je misschien wel geld over.

2. Babyhapjes in de vriezer

Babyhapjes maakte ik allemaal zelf. Kopen is misschien sneller, maar zelf maken is zo makkelijk en goedkoop. Ik kookte bijvoorbeeld aardappels en sperziebonen zonder zout. Een beetje hield ik apart voor de baby of dreumes, dat pureerde ik en vroor ik in. Op deze manier was ik amper extra tijd kwijt.

Lees ook: tips voor het maken van babyhapjes

3. De was

De was kan je de hele dag door doen, iedere dag. Als ik twee wassen draai en ik hang alles op, dan wacht ik tot alles gewassen is. Daarna hang ik het op. Opvouwen deed ik één keer per week.

Ook de rest van het huishouden kan sneller. Je hoeft niet de hele dag door schoon te maken. Ruim de spullen op als je kinderen naar bed gaan. Dat gaat sneller en ze maken geen nieuwe zooi achter je rug.

4. Speelgoedbak

Koop een bak of een kist waar al het speelgoed in kan, gooi dat er ’s avonds in of laat dit over aan je kind. Dit gaat veel sneller dan al het speelgoed sorteren. Morgen maken ze er toch direct weer een troep van. Eens in de zoveel tijd zoek ik alles uit.

5. Je hoeft niet alles zelf te doen

Zeker vrouwen denken dat ze alles zelf moeten doen, of dat ze het zelf het beste kunnen. Vast, maar je houdt er geen tijd door over. Je komt niet aan ontspannen toe. Neem tijd voor jezelf door dingen uit te besteden.

Reacties zijn gesloten.