Strategische spellen voor kinderen | 7 tips

15

Welke strategische spellen voor kinderen zijn leuk om te spelen? In dit artikel deel ik een aantal tips voor dit soort spelletjes.

Heb jij tips voor spellen die niet in dit overzicht staan, deel ze met ons! Daar hebben andere lezers ook wat aan.

Leuke strategische spellen voor kinderen

Risk

Een van mijn favoriete spellen toen ik jong was, was het bordspel Risk. Wij hebben dit spel nog niet in huis omdat de jongste spelletjes op hele andere manieren gebruikt dan waarvoor ze bedoeld zijn. Zodra hij wat ouder is schaf ik het aan!

In dit spel moet je het territorium van je vijanden veroveren. Omdat het spel met een dobbelspel gespeeld wordt komt er wel wat geluk bij kijken! Volgens de fabrikant is de aanbevolen leeftijd vanaf 10 jaar, ik denk dat je het met iets jongere kinderen ook al wel kan spelen. Bekijk dit spel!

Stratego

In een blog met inspiratie voor strategische spellen voor kinderen mag het spel Stratego natuurlijk niet missen. Het doel van dit spel voor twee personen is heel simpel. Val aan en verover de vlag! Ondertussen bewaak je je eigen vlag. Je leger stel je zelf strategisch op en vervolgens kies je hoe je de aanval begint.

Van Stratego is er ook een reiseditie en een Junior editie. Bekijk de opties.

Kolonisten van Catan

Een spel dat ik in mijn pubertijd (of is het iets daarna?) veel heb gespeeld is het spel Kolonisten van Catan. In dit spel draait het om uitbreiden en het bouwen van straten en dorpen. Hiervoor heb je grondstoffen nodig. Op deze manier probeer je machtig te worden en te winnen. Om aan de juiste grondstoffen te komen moet je slim spelen en op de juiste plekken dorpen bouwen. Ook kan je proberen om grondstoffen te ruilen.

Dit is het basisspel. Leuk is het dat er heel veel uitbreidingen zijn, waardoor het spel steeds anders wordt. Niet iedere uitbreiding is even leuk, dus lees de reviews voordat je een uitbreiding koopt.

Ticket to Ride Europe

In het spel Ticket to Ride Europe ga je op reis door Europa. Aan de hand van de kan je je bestemmingskaarten volbrengen. Hiervoor moet je verbindingen tussen steden claimen. Als je de meeste punten hebt verzameld ben jij aan het eind van dit spel de winnaar.

7 Wonders Duel

Het 7 Wonders Duel is een bordspel dat is ontwikkeld voor twee personen. Dit spel is makkelijk te leren en het is ook voor gevorderde spelers leuk.

In het spel moet iedere speler prestigieuze gebouwen en wonderen bouwen. Door middel van militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning kan je het spel winnen. Lukt dat niet, dan wint degene met de meeste overwinningspunten. Hier zie je dit spel.

Patchwork

Ook Patchwork is een gezelschapsspel voor twee personen. Leuk aan dit spel is dat het een verslavende factor heeft. Fijn ook dat de spelregels niet al te ingewikkeld zijn.

Waar gaat dit spel om? Je probeert zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Hierbij let je op de tijd en natuurlijk moet je ervoor zorgen dat het lapje past. Je bent tijdens het spel niet steeds afwisselend aan de beurt, wat het nog leuker maakt. Hier lees je er meer over.

Pandemic

Een passend spel nu in de tijd van Corona is het Pandemic bordspel. Het unieke aan dit spel is dat je samenspeelt tegen het spel! Want de wereld wordt bedreigd door dodelijke ziekten en je werkt samen om de wereld van haar ondergang te redden. Hierbij moet je tactisch nadenken. Bekijk dit spel hier.

Rolit ’19

En dan een leuke bonus tip: Rolit ’19. Niet voor niets, want dit was de winnaar van het Speelgoed van het Jaar 2019.

Dit is het bekende 4-kleurige ballenspel. Zorg ervoor dat jouw kleur aan het einde van het spel het meest zichtbaar is! Dit spel leer je makkelijk, maar om het te winnen heb je strategisch inzicht nodig. Hier zie je dit spel!

Dat waren ze, de tips voor strategische spellen voor kinderen. Dit zijn spelletjes voor HB-kids. En dit zijn leuke activiteiten voor thuis.

Reacties zijn gesloten.