Sporten voor je kind | 10 ideeën

5

Je wilt dat je kind op een sportclub gaat of meer gaat sporten. Alleen je weet niet zo goed welke sport bij je kind past. Ik deel 20 sporten voor je kind met een korte omschrijving, zodat je een keus kan maken.

Ideeën voor sporten voor je kind

Voetbal

Voetbal, waarschijnlijk had je er zelf al aan gedacht. Maar goed, ik kan geen overzicht maken met sporten voor je kind waar geen voetbal in staat.

Tennis

Tennis is ook een vrij gebruikelijke sport in Nederland. Je kind kan vanaf een jaar of zes starten met tennis.

Hockey

Hockey is de derde “grote” sport in Nederland, als het gaat om sporten voor kinderen. Net als bij voetbal zijn er veel wedstrijden (als je kind meedoet aan competitie) en je staat dus vaak langs de lijn. Hockey is een teamsport, dus het is een plek waar je kind vriendjes kan maken.

Zwemmen

Nadat je kind zijn diploma of diploma’s heeft gehaald, kan het op de zwemvereniging. Hier leert je kind nog beter (en sneller) zwemmen.

Badminton

Badminton is een stuk minder gebruikelijk dan tennis of voetbal. Voordeel t.o.v. tennis is dat het lidmaatschap vaak goedkoper is. Het seizoen duurt vaak ook korter, omdat er in de zomermaanden vaak niet gespeeld wordt.

Lees ook: tips voor bewegen met kinderen

Turnen

Gymnastiek of turnen is een sport waar je kind al vroeg mee kan beginnen: op veel plekken wordt peutergym aangeboden. Vanaf een jaar of zes kan je kind dan echt op turnles. Dit is een echte binnensport. Eventueel voordeel is dat er geen competitie is. Wel zijn er natuurlijk wedstrijden als je kind het leuk vindt om daaraan mee te doen.

Dansen

Van het klassieke balletles tot stoerdere vormen van dans: ook voor kinderen wordt dit aangeboden. Leuk is dat er veel verschillende stijlen zijn, dus dat er voor ieder kind wel een passende variant is.

Paardrijden

Vooral (jonge) meiden zouden graag op paardrijles willen. Is je kind allergisch, dan is het wellicht geen goed idee om op paardrijles te gaan. Grootste nadeel zijn vaak de kosten: in verhouding tot andere sportclubjes is paardrijles best kostbaar.

Vechtsporten

Vechtsporten wordt onterecht vooral gezien als agressiesporten. Door middel van vechtsporten leert je kind zich verdedigen en veel vechtsporten proberen juist te voorkomen dat je kind zomaar gaat vechten.

Zeilen

Zodra je kind zijn zwemdiploma’s heeft kan het gaan zeilen. De meeste kinderen starten in de zomer met een zeilweek of een zeilvakantie. Voordeel hieraan is dat je vooral buiten bent, nadeel is dat je natuurlijk wel in de omgeving van water moet wonen.

Atletiek

Atletiek is ook weer een buitensport die meestal het hele jaar doorgaat. Voordeel van deze sport is dat je kind werkt aan de conditie en hoe je beweegt. Ook is deze sport niet al te duur. Nadeel is dat je ook buiten traint als het koud is of het regent. Daar moet je wel een beetje voor doorzetten.

Welke van deze sporten voor je kind spreekt jouw kind aan? En welke sport mis jij in het overzicht?

Reacties zijn gesloten.