Favoriete recepten met bevroren fruit van de kids

1

Gezond, snel en simpel: dat is de ideale basis van recepten voor veel ouders. Ik gebruik graag bevroren fruit, want het is gezond en relatief goedkoop. In deze blog deel ik recepten met fruit waar ik mijn kinderen blij mee maak. 

Ik dacht ook dat alleen verse groente en fruit maar ik had het helemaal mis. Diepvriesfruit is vergelijkbaar met “gewoon” fruit qua vitamines en mineralen! Gewoon fruit eet ik liever uit de hand dan bevroren fruit. Maar bevroren fruit gebruik ik dan weer veel liever in smoothies en toetjes met fruit.

Let wel op met kinderen, want fruit zit vol met suiker. En dat is geen probleem maar teveel is niet goed. Met de kinderen maak ik in de zomer graag een smoothie of ijsje als tussendoortje en in de winter maken we bijvoorbeeld een tomatensoep.

Smoothie met bevroren fruit

  • 125 gram bevroren fruit (je kan voor een soort fruit kiezen of een aantal soorten combineren)
  • 150 ml melk of water

Mix de ingrediënten. Als de substantie te dik is voeg je nog wat water of (amandel)melk toe.

IJs van diepvriesfruit

  • 225 g bevroren fruit – aardbeien en mango zijn mijn favoriete soorten fruit. Banaan werkt ook goed.
  • 60 ml yoghurt of kwark

Mix de ingrediënten, er ontstaat op deze manier ijs. Je hoeft geen yoghurt of kwark toe te voegen. Als je het lekker vindt kan je wat honing toevoegen. Ik gebruik ook weleens wat nootjes, rozijnen of kokosrasp.

Dit ijs maken is heel erg simpel en het kan niet mislukken. Experimenteer vooral hiermee, want er is zoveel mogelijk. Verschillende soorten fruit, diverse toevoegingen. Denk ook eens aan wat muntblaadjes of wat stukjes chocola! In plaats van direct opeten kan je het ook invriezen in ijsvormpjes. Dan heb je altijd een redelijk gezond ijsje op voorraad voor de kinderen.

Lees ook: gezonde tussendoortjes voor kinderen

Reacties zijn gesloten.