Poffertjes recept | Succes recept bij mijn kids

1

Een poffertjes recept: welk recept is succesvol? Ik bak geregeld poffertjes voor de kinderen. In deze blog deel ik mijn recept en ik deel tips om de poffertjes te laten slagen.

Toen ik mijn man leerde kennen vertelde hij eens dat hij een ouderwetse, gietijzeren poffertjespan van zijn oma had gekregen. Ik was direct enthousiast: ik eet graag poffertjes maar in een restaurant of op de markt betaal je er zoveel voor en je krijgt er zo weinig.

Nu de kinderen iets ouder zijn, en ik mijn handen weer wat meer vrij heb omdat ik niet steeds achter ze aan hoef te rennen, ben ik geregeld aan het fornuis te vinden, bij de poffertjes pan. Dit is mijn recept.

Mijn poffertjes recept

Ik bak de poffertjes meestal voor 2 volwassenen en 2 kinderen, maar we gebruiken een recept voor 6 personen. Er blijven geen poffertjes over, dus ik kan je niet vertellen of en hoe je ze kan bewaren.

Op een later moment hoop ik eens een volkoren poffertjes recept te kunnen delen, maar dat moet ik natuurlijk eerst een aantal keer testen.

De ingrediënten zijn:

  • 525 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • Zakje poedersuiker
  • Zout

De ingrediënten meng je tot er een mooi, egaal beslag ontstaat. Daarna bak je de poffertjes.

Tips voor het bakken van poffertjes

Waar let je op bij het bakken van poffertjes?

  • Zorg ervoor dat de pan goed heet is! Dat duurt meestal wat langer dan ik geduld heb.
  • Zet het vuur wat lager als de pan goed heet is.
  • Ik gebruik vaak maar de helft van de pan. Op die manier heb ik tijd om de poffertjes tijdig om te draaien.
  • Met een vork doe ik wat boter in de vormpjes, iedere keer als ik nieuw beslag erin doe.
  • Ik eet ze graag met aardbeien, slagroom en poedersuiker.

Verder lezen na dit recept? Lees het recept voor tomatensoep.

Reacties zijn gesloten.