Ontstressen voor hoogbegaafde kinderen

6

Als ouder van een hoogbegaafd kind ken je het waarschijnlijk wel: het hoofd van je kind loopt over. En wellicht is het bij jezelf ook heel erg bekend. Ik weet er in ieder geval alles van. Ontstressen voor hoogbegaafde kinderen: hoe krijg je wat rust in het lijf en in het hoofd? Ik deel een aantal tips!

Wat doe ik als het hoofd, of als de hoofden, van mijn hoogbegaafde kinderen overlopen? Onderstaande tips helpen mij vaak! Heb jij een goede tip? Deel die in de reacties, ik ben er namelijk heel benieuwd naar.

Ontstressen voor hoogbegaafde kinderen, dit zijn mijn tips

Luisterboeken

Mijn jongste vindt het heerlijk om naar luisterboeken te luisteren. We hebben boxjes gekocht zodat hij in zijn kamer rustig kan luisteren. Deze boxjes “sluit ik” via Bluetooth aan op mijn telefoon. Op Spotify staan heel wat luisterboeken en ook bij de bibliotheek kan je ze huren.

Wat ook voor hem werkt is rustige muziek aanzetten. Voor hem het liefst herkenbare kinderliedjes.

Bordspellen

Sinds kort hebben we het welbekende spel Monopoly in huis en dat blijkt ontzettend leuk te zijn om te spelen met de kinderen. Daarnaast brengt het ze tot rust omdat ze hun aandacht volledig op het spel richten. Ook is het een fijne manier om als gezin iets samen te doen.

Dit zijn andere leuke bordspellen voor kinderen.

Yoga

Als mijn dochter heel onrustig is, zet ik weleens een yoga of een andere video met balansoefeningen aan. Ze doet op school aan yoga en het helpt vaak om even wat afleiding te vinden van de onrust in haar hoofd.

Wandelen

Een van de allerbeste tips van ons voor ontstressen voor hoogbegaafde kinderen is naar buiten gaan. De jongste komt enorm tot rust van een stuk wandelen, of spelen in een natuurgebied. Ze hebben aanvankelijk echt geen zin om naar buiten gaan en vaak denk ik ook: ze zijn zo moe en druk, heeft wandelen echt zin? Maar over het algemeen doet het wonderen!

Lees ook: hoogbegaafde peuters herkennen

Reacties zijn gesloten.