Mooie kinderfilms voor kleuters | 7 Tips

324

Af en toe is het heerlijk om een film te kijken, bijvoorbeeld op een regenachtige middag. Welke kinderfilms voor kleuters raad ik aan? Dat deel ik in dit overzicht van Nederlands gesproken kinderfilms.

Heb jij leuke tips voor films voor jonge kinderen, deel ze hieronder. Ik ben erg benieuwd.

Dit zijn mooie kinderfilms voor kleuters

1. Pieter Konijn

Een film over een konijn dat in de tuin van een boer wil komen. De film geeft je bijna het gevoel dat Pieter echt is. De film is grappig, ook voor ouders. Hier en daar is er wel een klein spannend moment maar de film is ook voor peuters en kleuters prima.

2. Buurman & Buurman hebben een niet huis

Buurman & Buurman, wie kent ze niet kan je je eigenlijk afvragen. Deze film is absoluut geschikt voor alle leeftijden, dus ook voor kleuters.

3. Thomas de Stoomlocomotief

Deze film over Thomas de trein is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De kans is groot dat jouw kind de serie al kent en daarom geboeid gaat kijken naar de film.

4. K3 Love Cruise

K3! Heel veel meisjes en jongens zijn fan van K3 en dat is dan al voldoende reden om deze film te gaan kijken. De dames van K3 zijn op een cruise om op te treden maar er gaat van alles mis. Komt het op tijd goed?

5. Dikkertje Dap

Deze film is natuurlijk gebaseerd op het boek Dikkertje Dap van Annie M.G. Schmidt. Nadat je het boek hebt voorgelezen is het extra leuk om deze film te kijken met je kinderen.

6. Woezel & Pip op zoek naar de Sloddervos

De meeste peuters en kleuters in Nederland en België kennen de hondjes Woezel en Pip natuurlijk. Met mijn kinderen heb ik deze film in de bios gezien. Ze zaten gespannen en aandachtig te kijken van begin tot eind.

7. De Club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes (2015)

Sommige kinderen kijken het liefst het hele jaar naar films over Sinterklaas, voor andere kinderen zijn deze films iets te spannend want er gaat (natuurlijk) wat mis met de cadeaus.

Wat zijn jouw tips voor kinderfilms voor kleuters?

Reacties zijn gesloten.