Minder plastic gebruiken als gezin

73

Hoe zorg je voor minder afval? Hoe zorg je ervoor dat je minder plastic gebruikt? Wij geven 7 voorbeelden van dingen die je makkelijk kunt vervangen. Weet jij er nog meer? Dit zijn onze tips voor minder plastic gebruiken als gezin.

Minder plastic gebruiken als gezin doe je zo

1. IJsjes

Neem een schepijsje in een hoorntje, in plaats van een bakje. Super, super simpel en toch al effectief. Dat kleine lepeltje dat je erbij krijgt heb je eigenlijk ook niet nodig.

2. Tandenborstel

Wissel je plastic tandenborstel in voor een tandenborstel van bamboe. Ook een hele kleine moeite met direct resultaat.

3. Bekers

Gebruik normale bekers in plaats van wegwerpbekers. Iets meer moeite tijdens een kinderfeestje vanwege de hoeveelheid afwas, maar het scheelt toch in het gebruik van plastic. Ook kan je tijdens een feestje kiezen voor biologisch afbreekbare ballonnen.

4. Rietjes

Gebruikt je kind graag een rietje, kies dan voor een die herbruikbaar is. Koop er ook een borsteltje bij om het rietje schoon te maken. Wellicht ook handig om op te letten is dat je geen rietje koopt dat dan speciaal uit China hierheen gevlogen wordt.

5. Vuilniszakken

Let er bij de aanschaf van vuilniszakken op dat de vuilniszak biologisch afbreekbaar is.

6. Drinkfles

Ga je op pad, neem dan water mee in bijvoorbeeld een Doppler. Op die manier gebruik je geen extra plastic spullen.

7. Boodschappentas

Neem een eigen tas mee naar de supermarkt. Gebruik in de supermarkt ook zo min mogelijk extra plastic tasjes. In sommige winkels hebben ze de plastic zakjes bij het groente en fruit vervangen door kartonnen zakjes.

8. Speelgoed

Plastic speelgoed vervang je liever door het gebruik van duurzaam speelgoed. Scheelt je direct ook heel wat herrie aan de oren als het goed is.

Minder plastic gebruiken als gezin kan op zoveel laagdrempelige manieren, ik ben er zelf ook verbaasd over. Wat zijn jouw tips om duurzamer te leven als gezin en om beter op te letten op het verbruik van plastic? 

Reacties zijn gesloten.