Prentenboeken over dieren – tips

17

Mijn peuter is helemaal gek op dieren. Hij leest (of eigenlijk kijkt) de hele dag door boeken over dieren. Wat zijn de leukste prentenboeken over dieren vroegen wij ons eerder af. Nu kan ik mijn tips delen.

Heb jij leuke tips voor boeken over dieren voor kids, deel ze dan in de reacties. Ik ben heel benieuwd!

Deze prentenboeken over dieren zijn aanraders

Ik ben niet klein – Stephanie Schneider

Tembo is een olifantje. En hij is de kleinste van alle olifanten. Hij wil heel graag groot zijn, want olifanten zijn groot. Om te bewijzen dat hij ook groot is wil hij een tijger boos maken. Mijn kinderen (3 en 5 jaar) vinden dit boek erg leuk. Bekijk “Ik ben niet klein” hier.

Een nijlpaard krijg je niet zomaar opzij! – Michael Catchpool & Rosalind Beardshaw

Een nijlpaard moet aan de kant, maar dat lukt niet. Alle jungledieren doen hun best, maar niemand krijgt beweging in het nijlpaard. Dan komt er een kleine muis aan, met een grote oplossing. Een boek met mooie, kleurrijke afbeeldingen. Bekijk de prentenboeken over nijlpaarden.

Het dierenwinkeltje – Marianne Busser en Ron Schröder

Het bekende duo Marianne Busser en Ron Schröder heeft met het dierenwinkeltje een erg leuk prentenboek over dieren uitgebracht. Het boek gaat over het dierenwinkeltje van Bastiaan. Bastiaan weet erg veel van dieren, en daarom komt iedereen naar zijn winkel. Voor kinderen die gek zijn op huisdieren en daar meer over willen leren. Bekijk het dierenwinkeltje!

De slak en de walvis – Julia Donaldson

Een kleine slak leeft op een rots. Op een dag is die rots niet meer genoeg, de slak wil de wereld zien. ‘Wie neemt mij mee op wereldreis?’ is haar vraag. Een bultrugwalvis komt opdagen. Ze gaan op avontuur langs sneeuw en ijs naar warme landen. Wat een leuk boek. Ik lees dit boek regelmatig voor aan mijn kids en het verveelt nooit. Dit komt omdat het verhaal meerdere lagen heeft. Bekijk het boek!

De mooiste vis van de zee komt veilig thuis – Marcus Pfister

Diep in de zee is er een storm op komst. De vissen gaan op zoek naar een schuilplaats. Regenboog niet, die heeft andere zaken aan zijn hoofd. Opeens komt er een stroom aan en hij wordt meegenomen. Tegen de tijd dat de stroom rustiger is, is hij al heel ver van huis. Zelf kan hij de weg naar huis niet vinden. Maar met hulp van allerlei vissen lukt dat wel! Hier zie je dit boek.

Boe! – Matthew Van Fleet

Allerlei dieren van de boerderij komen voorbij in dit boek. Je kan de dieren zien en voelen. Papa of mama leest voor welk geluid het beest maakt. Een heel mooi uitklap boek voor dreumesen en peuters. Vanwege het uitklappen is het boek niet geschikt om de kids zelf mee te laten spelen. Hier bekijk je dit boek!

Wat zijn jouw tips voor prentenboeken over dieren? Lees ook de tips voor voorleesboeken!

Reacties zijn gesloten.