Leesboeken voor hoogbegaafd kind

106

Wat zijn mooie leesboeken voor hoogbegaafd kind? Met twee HB-kids in huis hebben we inmiddels een aantal favoriete boeken verzameld en daarom delen we onze tips!

Goed om te weten is dat we een kind in groep 6 hebben en een kind in de kleuterklas. Onderstaande tips zijn waarschijnlijk leuk voor kinderen vanaf een jaar of 6 tot en met een jaar of 10.

Mis jij toffe leesboeken in dit overzicht, deel jouw tips met ons! Wij zijn geregeld op zoek naar mooie boeken voor de kids.

Tips voor leesboeken voor hoogbegaafd kind

Roald Dahl

Roald Dahl, het is inderdaad geen leesboek maar een schrijver. De boeken van Roald Dahl zijn zo mooi dat we ze allemaal aanrader. Mathilda, De Griezels, De GVR en Sjakie en de Chocoladefabriek. Stuk voor stuk zijn het mooie boeken en we lezen deze boeken geregeld opnieuw! Enkel aan De Heksen zijn we nog niet echt begonnen, omdat de kinderen dat boek te spannend vinden.

De geheime sleutel naar het heelal | Stephen Hawking

Onze oudste dochter is geïnteresseerd in ruimtevaart en wetenschap. Van een moeder van school kregen we daarom de tip over de serie kinderboeken van Stephen Hawking. We zijn onlangs begonnen in het eerste deel: “De geheime sleutel naar het heelal“.

Het boek gaat over George, die bij zijn buren gebruik mag maken van Kosmos, de slimste computer ter wereld. Kosmos praat en denkt en hij kan je naar het heelal sturen. Dit boek is een avonturenboek en tegelijkertijd staan er allerlei weetjes over de ruimte in.

De Gorgels

Onze jongste is gek op dieren, Naturalis en Freek Vonk. Het voorleesboek van De Gorgels bleek een schot in de roos!

Dit boek gaat over een gek en vreemd wezentje, een Gorgel. Een leuk en beetje spannend avonturenboek. Voor snelle lezers als mijn zoon is het vanaf een jaar of 5, 6 al te doen om zelf uit voor te lezen.

Leesboeken voor hoogbegaafd kind & over hoogbegaafde kinderen

Er zijn ook kinderboeken geschreven die gaan over hoogbegaafde- of bijzonder begaafde kinderen. Een aantal suggesties, de meeste hebben we niet gelezen:

  • Slimpie Dimpie wonderkind: voor kinderen vanaf een jaar of 7. Het boek gaat over Darsie van 9 jaar die superslim is en bijna alles kan. Hij heeft geen vrienden en voelt zich ongelukkig. Daarom vindt hij het niet erg als zijn ouders hem naar een kinderasiel in Zwitserland willen sturen. We hebben deze nog niet gelezen. Dit boek is vanaf juni 2020 voor € 5, – te koop.
  • Wij zijn allemaal moleculen: over de dertienjarige hoogbegaafde Stewart en de veertienjarige beautyqueen Ashley die halfbroer en halfzus worden. We hebben deze nog niet gelezen.
  • Matilda: het fantastische boek van Roald Dahl over wonderkind Matilda. Ik heb het boek keer op keer opnieuw gelezen als kind.
  • Wonderkinderen van Thea Beckman: Over Tom en Wijntje die al op jonge leeftijd naar het gymnasium mogen. Toms ouders willen dat niet, want Tom moet een vak leren. Van Thea Beckman vond ik Kruistocht in Spijkerbroek zo mooi!
  • Max Einstein – De knappe koppenclub: dit is het eerste boek van een spannende kinderboekenreeks vol humor en wetenschappelijke weetjes. Over het slimme meisje Max van 10 jaar!

Lees ook: speelgoed voor HB-kids
En ook leuk zijn deze prentenboeken over dieren.

Reacties zijn gesloten.