Kraamcadeaus: geschikte en minder geschikte

1

Wat voor kraamcadeau koop je? Ik vind het altijd lastig, want je wilt wel iets geven dat in de smaak valt en nog een beetje origineel is. Ik deel welke kraamcadeaus in de smaak vallen, en welke minder geschikt zijn.

Geschikte kraamcadeaus

Er zijn zoveel ideeën voor geschikte cadeaus. Ik deel er een aantal.

Een bestekset: mijn kinderen kregen allebei een gepersonaliseerde set bestek. Dus bestek met hun naam erop. Dat is ontzettend leuk! Nu ze ouder zijn, en kunnen lezen, waarderen ze het cadeau zelf ook.

Kookboek voor gezinnen met kleine kinderen: Opperdepop van de AH bijvoorbeeld. Als je kinderen eenmaal mee gaan eten, ben je blij met wat goede inspiratie voor recepten die je kids waarschijnlijk ook lusten.

Geef je een cadeau met een grotere groep? Een newbornshoot of een familiefoto moment een aantal maanden na de bevalling is echt een leuke herinnering!

Een mooie bewaardoos voor de leukste kaartjes, het geboortekaartje en de eerste kleertjes in te bewaren.

Wat ook altijd in de smaak valt is een cadeautje voor de moeder: een tijdschrift, chocola of een boek bijvoorbeeld.

Op deze site zijn heel veel leuke opties!

Minder geschikte cadeaus

Minder geschikte kraamcadeaus zijn cadeaus waar je niet echt iets aan hebt. Bijvoorbeeld kleding die al te klein is. veel mensen willen het liefst kleding geven in maat 50 en 56. De baby groeit erg hard en is zo uit deze maatjes gegroeid. Daarnaast heeft de moeder waarschijnlijk al meer dan genoeg kleding in deze maten. Koop je iets in maat 74 bijvoorbeeld, dan heeft ze er veel meer aan.

Hetzelfde geldt ook voor boekjes en speelgoed. Natuurlijk is het leuk om iets te geven dat het gezin nu kan gebruiken, maar babyspullen, knuffels en zacht speelgoed is er vaak al in overvloed. Uiteindelijk vond ik mooie boeken die je zelf niet snel koopt erg leuk om te krijgen!

Lees ook: zo houd je tijd voor jezelf als moeder

Reacties zijn gesloten.