Korte workouts – YouTube tips voor thuis!

7

Even sporten als je vader of moeder bent zit er vaak niet in. Als het regent dan heb je ook niet altijd zin in hardlopen of een blokje om. Dan zijn korte workouts ideaal. Ik deel mijn tips!

Toen ik nog geen kinderen had liep ik met gemak 10.000 stappen per dag. Op een vrije avond of een vakantiedag fietste ik gerust heel wat kilometers. Nu met de kinderen is dat lastiger en de kilo’s gaan er sneller aan dan af.

Je kan ook thuis sporten en daarvoor heb je helemaal geen apparaten of gewichten nodig. Korte workouts zijn vaak zo simpel te volgen dat je ze ook kan doen als de kinderen thuis zijn!

Mijn kinderen weten dan dat ik even sport, bijvoorbeeld 7, 10 of 15 minuten en daarna doen we samen iets. En soms zijn ze zelf zo lekker aan het spelen dat ze niet eens doorhebben dat ik aan het sporten ben.

Korte workouts van YouTube die ik volg

Voor mij werkt het goed om een schema te hebben. Bijvoorbeeld 2x per week een workout, of een 7 dagen challenge. In ieder geval wel een haalbaar doel.

Als ik echt geen zin heb wil een korte workout er soms voor zorgen dat ik daarna weer lekker in beweging kom en blijf. In de afgelopen jaren heb ik meerdere favoriete sport YouTubers gevonden waar ik echt enthousiast van raak. Tijdens de wintermaanden sport ik binnen en zorg ik voor korte workouts waarbij je niet hoeft te springen (arme buren). In de zomer kies ik actievere filmpjes waarbij springen mag, want dan sport ik in de tuin.

Goed, daar gaan we dan met mijn favoriete YouTubers van het moment voor een korte, snelle en goede workout. Het is bij iedere YouTuber wel even zoeken naar een video die bij jou past.

  • Marloes van Optimavita deelt de workouts op in beginner, gemiddeld en gevorderd.
  • Lucy heeft heel veel 7 dagen challenges van slechts een paar minuten! Ideaal om te volgen.
  • Body Project heeft veel diverse video’s

Deze lijst vul ik aan als ik enthousiast ben over de workouts van een YouTuber!

Lees ook: fitnessoefeningen voor thuis

Reacties zijn gesloten.