Favoriete klassieke voorleesboeken voor kids

75

Er worden iedere week nieuwe voorleesboeken uitgebracht. Maar wat zijn nou die echte ouderwetse, klassieke voorleesboeken voor kids die nog steeds leuk zijn? Ik deel mijn tips! 

7x klassieke voorleesboeken voor kids

1. Wiplala – Annie M.G. Schmidt

Over het kleine mannetje Wiplala, dat kan tinkelen (toveren). Helaas is hij er niet zo goed in, omdat hij geregeld in paniek raakt. Hij tinkelt een hele familie klein, en een buurman wordt een standbeeld. Als dat maar goedkomt. Onlangs las ik dit boek op La Palma voor. Binnen 3 dagen was het uit en begonnen we aan het vervolg: Wiplala Weer.

2. Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

We blijven nog even bij dezelfde schrijfster. Jip en Janneke is echt een haast verplichte klassieker, want wie heeft dit boek in zijn jeugd niet gelezen?

3. Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt

Pluk van de Petteflet was mijn favoriete boek van Schmidt. Over Pluk met zijn rode kraanwagen. Hij woonde in de Torenflat, waar hij onder andere kennis maakt met Aagje en de Stampetjes.

4. De kleine kapitein – Paul Biegel

We hebben onlangs alle 3 de boeken uit deze serie voorgelezen aan de oudste (6 jaar). Machtig vond ze het, de prachtige avonturen van de kleine kapitein en de kinderen op het schip “de Nooitlek”.

5. Kikker in je bil – Burny Bos

Henkie en Elsje beleven allerlei avonturen. Dit is een leuk voorleesboek voor peuters.

6. Matilda – Roald Dahl

Het jonge meisje Matilda lijkt in niets op haar broer of haar ouders. Ze wordt niet begrepen, maar gelukkig heeft ze een hele lieve juf die haar wel snapt. Een heerlijk boek, ik heb dit zeker 20x gelezen als kind.

7. Ronja de Roversdochter – Astrid Lindgren

Ronja woont bij haar ouders die rovers zijn. Ze wonen in een burcht, die door onweer in twee stukken is gespleten. Op een dag komt ze erachter dat er andere rovers wonen in het andere deel van de burcht. Daarbij woont een jongen van haar leeftijd. Ze moeten hun vriendschap geheim houden. Als het uitkomt, dan lopen ze samen weg.

Lees ook: daarom is voorlezen belangrijk. 

Reacties zijn gesloten.