Kinderactiviteiten in de herfst

3

Met de kinderen op stap gaan vind ik heel erg leuk. Wat zijn nou de leuke kinderactiviteiten in de herfst? Ik deel betaalbare activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin!

De leukste kinderactiviteiten in de herfst

1. Naar het bos met de kinderen

Echt mijn favoriete activiteit in de herfst is naar het bos gaan. De kleuren zijn prachtig, de kinderen kunnen met de bladeren spelen, in bomen klimmen en in de plassen stampen. Zeker op een zonnige dag in de herfst vind ik het heerlijk om een boswandeling te maken!

Vooral jonge kinderen nemen graag van alles mee uit het bos. Vergeet je tas niet mee te nemen zodat ze de spullen ergens in kunnen stoppen. Thuis kan je creatief aan de slag met de aanwinsten!

2. Naar een museum

Als het een echte herfstige dag is, dan vind ik het leuk om met de kinderen een museum op te zoeken. Niet ieder museum is heel erg duur als je erheen gaat met het hele gezin. Voor sommige musea betaal je een paar euro aan entree. Zeker in de vakanties organiseren musea extra kinderactiviteiten waar je vaak niets extra’s voor betaalt.

3. Kabouterwandelingen

Op veel plekken zijn korte wandelingen voor kinderen uitgezet. Zo liepen wij op Texel en Terschelling eens de kabouterwandelingen. Paden die maar een paar kilometer lang zijn en onderweg is er veel te ontdekken. Op die manier combineer je de beweging in de buitenlucht met een leuke activiteit.

4. Binnenspeeltuin

Ok, je moet er tegen kunnen. Een binnenspeeltuin is voor kinderen vaak een heerlijke plek om te zijn. Voor hooggevoelige kinderen (en hun ouders) kan het wel teveel zijn als je in het weekend of tijdens een vakantie gaat.

5. Bioscoop

Als het heel hard regent vind ik het ontzettend leuk om naar de bios te gaan en ook voor kinderen zijn er vaak leuke films. Goedkoper is natuurlijk om thuis een film te kijken. Kies een leuke uit, maak het binnen extra gezellig en bak bijvoorbeeld cakejes of popcorn voor erbij.

Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten in de herfst?

Reacties zijn gesloten.