Intermittent fasting als moeder | mijn ervaring

2

Onlangs deelde ik hoe mijn eerste week intermittent fasting verliep. Nu ben ik al een tijdje verder. Hoe bevalt intermittent fasting als moeder? Ik deel de positieve en minder positieve kanten! 

Met intermittent fasting kies je ervoor om slechts op bepaalde uren van de dag te eten. Bijvoorbeeld slechts in een tijdsspanne van 8 uur. Dit is de manier waar ik voor gekozen heb.

Aanvankelijk begon ik met intermittent fasting in de periode van 12.00 – 20.00. Al snel bleek dat dit niet handig was. Vooral ’s avonds kwam ik slecht uit met nog een cappuccino als de kinderen naar bed zijn. Het was zo haasten, en het zou gemakkelijker zijn als de tijd om te eten pas om 20.30 zou eindigen. We merkten ook dat lunchen om 12.30 makkelijker was dan 12.00. Dus de periode schoof van 20.00 naar 20.30. Maar ik sluit niet uit dat deze periode weer eens wijzigt in de toekomst.

Het niet eten in de avonden vind ik heel prettig: zo eet ik veel minder snoep en koek. Want daar zijn de avonden toch een beetje voor lijkt het altijd. De eerste twee dagen zijn lastig, daarna ben ik helemaal niet meer met snoep bezig in de avond. Ook merk ik dat wanneer ik wel snoep eet in de avond, ik veel meer honger heb in de ochtend.

Intermittent fasting als moeder

Hoe bevalt dit als moeder? Ik merk dat ik de ochtenden ook goed doorkom, alhoewel het wel lastiger is dan de avonden. Logisch ook, want je hebt langer niet gegeten. Daarom twijfel ik soms om de periode op te schuiven naar 10.30 – 18.30. Maar dat komt dan in de avond lastig uit.

De kinderen merken weinig van het intermittent fasting. Ik ontbijt dan niet, maar daar hebben zij geen last van. En in het weekend, als we naar de bakker gaan, eet ik het gebakje pas om 12.30. Maar weer, daar hebben zij weinig last van.

Ik denk wel dat het anders is als je kinderen nog heel jong zijn. Als de dagen nog echt heel vermoeiend zijn, als de nachten kort zijn en je je ogen amper open kan houden. Dan weet ik niet of ik het zou volhouden. Wellicht dat ik dan zou kiezen voor een periode van vasten van 14 uur in plaats van 16 uur. En op de dagen dag het niet gaat, dan gaat het niet.

Wat wil jij weten over mijn ervaringen met intermittent fasting als moeder? 

Reacties zijn gesloten.