Rust in huis voor hooggevoelige kinderen

84

Rust in huis voor hooggevoelige kinderen is zo belangrijk. Onze oudste is heel gevoelig. Toen ze nog een baby was, konden we dit al heel goed merken. Hoe houd je het leven aangenaam voor je hooggevoelige kind? Dit zijn onze tips!

Hooggevoelige kinderen – rust in huis

1. Niet teveel afspraken

Niet teveel afspraken is echt mijn belangrijkste tip. Als baby was 1 afspraak in de twee dagen (dus al was het een uurtje koffie drinken) eigenlijk al teveel.

Ze voelt zich niet prettig als er teveel prikkels zijn, en als ze te weinig tijd heeft om zelf te spelen en uit te rusten. Weekenden vol plannen is geen goed idee.

2. Niet teveel sportclubs

Ze is inmiddels 6 jaar maar de gevoeligheid blijft (natuurlijk). Wel is het minder extreem dan toen ze een baby was. Maar, 2 keer in de week zwemles was geen goed idee. We vonden gelukkig een plek met 1x per week zwemles op zaterdagochtend. Dan kon ze de rest van de dag bijkomen.

3. Niet teveel speelafspraken

Speelafspraken, ze vindt het heel erg leuk. Maar ze moet hier van bijkomen. Ze mag 1 – 2 x per week met een vriendje spelen. Hoe dichter we bij de vakantie komen, hoe minder behoefte ze eraan heeft.

4. I-Pad en knutselen

Soms heeft ze het nodig: een dagje op de I-Pad na school. Heel goed? Nee, maar voor haar geeft het ook rust. Daarnaast houdt ze ervan om creatief bezig te zijn. Lekker in haar eentje aan rommelen met stiften, schaar, papier, karton, lijm en plakband doet haar veel goed.

5. Niet teveel lawaai in huis

De hele dag de tv of radio aanzetten is voor hooggevoelige kinderen geen pretje. Al die geluiden moeten ze ook weer filteren en dan kost energie.

6. Rustdagen na een dagje uit

Wij gaan heel graag met de kindjes op een uitje, of naar een kindvriendelijk strand. Wandelen is ook favoriet. De dag daarna proberen we het wat rustiger te houden, dan is het al snel teveel.

Wat zijn jouw tips voor het leven met hooggevoelige kinderen?

Reacties zijn gesloten.