Hoogbegaafde peuter vermoeiend? Dit zijn tips!

8

Hoogbegaafde peuter vermoeiend? Ja, ik weet er alles van! Als moeder van twee hoogbegaafde kinderen weet ik hoe lang en vermoeiend sommige dagen kunnen zijn. Ik deel enkele tips om het misschien wat makkelijker te maken voor je.

Een van de lastigste dingen vond ik het praten over een hoogbegaafde peuter. Ook al zien ze hoe ver je kind is, ze kunnen het zich toch niet voorstellen hoe vermoeiend het kan zijn. Ga daarom op zoek naar mensen, in het echte leven of via Facebook groepen, met wie je van gedachten kan wisselen!

Hoogbegaafde peuter vermoeiend | Enkele tips!

Tijd voor jezelf

Een van de belangrijkste tips die ik heb is dat je tijd voor jezelf plant. Ga sporten, lees een boek, wandel, ga winkelen: het maakt niet uit wat je doet. Maar zorg dat je af en toe een break hebt.

Op die manier doe je weer energie op en kan je er weer tegenaan. Want een peuter kan zoveel energie vragen.

Zandbak in de tuin

Heb je een tuin of een ruim balkon, dan kan je misschien een zandbak in de tuin zetten. Koop zandspeelgoed, emmers en schepjes, en zet je peuter erin. Ga ernaast zitten met een kopje thee en geniet van het zitten!

Neem je rust

Slaapt je peuter overdag of kijkt het een filmpje? Neem dan zelf ook rust: ga niet precies dan het huishouden doen of de was vouwen. Die taken laten gerust op zich wachten. Juist op dit soort momenten kan je op adem komen.

Toen mijn oudste een dreumes was en de jongste was een baby, maakte ik als een gek het huis schoon als (als!!) ze overdag allebei sliepen. Om er later echt spijt van te hebben: die rustmomenten waren me eigenlijk veel meer waard geweest.

Ga naar buiten

Met mijn peuters ben ik zoveel buiten geweest. Of ze gingen in de kinderwagen en dan kon ik een heel eind wandelen, of we gingen langs allerlei speeltuintjes. Op die manier waren we in beweging en de buitenlucht deed soms wonderen.

Luisterboek of muziek

Sommige kinderen vinden het heerlijk om naar luisterboeken of muziek te luisteren. Op die manier zijn ze een tijdje geboeid en heb jij even je handen vrij. En wellicht vinden ze deze kinderfilms ook leuk.

Is het leven met een hoogbegaafde peuter vermoeiend voor je soms? Wat zijn jouw tips om daarmee om te gaan? Lees ook deze momenten waarop moeders heel erg moe waren.

Reacties zijn gesloten.