Goedkoop knutselen met kinderen | 5 ideeën

7

Knutselen met kinderen is zo leuk en vaak doe je het ook regelmatig. Op een regenachtige woensdagmiddag en in het weekend bijvoorbeeld. Maar goedkoop knutselen met kinderen, hoe doe je dat? Ik deel mijn tips!

Goedkoop knutselen met kinderen

1. Duurzame materialen kopen

Bij viltstiften merk ik vaak dat goedkope varianten heel snel stuk gaan. Duurzame materialen, je betaalt er iets meer voor maar je hebt er veel langer wat aan. Op termijn is dit goedkoper.

Ook kan je allerlei benodigdheden die je maar een keer kan gebruiken, denk aan stickers, halen bij goedkopere winkels. Kruidvat, HEMA en Action bijvoorbeeld, hier haal je veel voor weinig.

2. Knutselspullen van buiten

Ga naar buiten en zoek naar spullen waarmee je kan knutselen. In de herfst valt er heel wat van de bomen af, dit is gratis materiaal waar je heel veel mee kan. Lees bijvoorbeeld deze tips voor knutselen met herfstbladeren.

3. Zelf klei maken

Als ik klei koop valt het me altijd op hoe snel het niet meer goed is. En dat is zo zonde. Goedkoper is het om zelf klei te maken, met de kinderen doe ik dit vaak op winterse dagen. Dit recept vind ik het makkelijkst, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en deze heb je meestal al in huis.

4. Restanten

Vaak heb je heel wat restanten in huis: behangpapier, hout, verf, oude lakens. Hiermee kan je super creatief zijn en de mooiste dingen bouwen. Ga met je kind op zoek in huis en maak wat moois, bijvoorbeeld een bouwwerk of een vogelhuisje!

5. Tijdschriften

Oude tijdschriften zijn ontzettend leuk materiaal om mee te knutselen. Peuters vinden dingen uitscheuren of knippen al geslaagd. Met oudere kinderen kan je bijvoorbeeld een collage maken. Ze kunnen ook een voorbeeld maken van wat voor stijl kamer ze mooi vinden, of wat voor soort kleren. Zo kan je goedkoop knutselen met kinderen.

Veel goedkope knutselspullen koop je bij de HEMA, bekijk hier het online aanbod.

Lees ook: bordspellen voor kleuters

Reacties zijn gesloten.