5x ideeën voor een goedkoop kinderfeestje

77

Een kinderfeestje hoeft niet ontzettend groot, druk en duur te zijn. Een goedkoop kinderfeestje kan even leuk zijn. Onlangs vierden wij thuis een verjaardag van een van de kinderen. In deze blog deel ik mijn tips hoe je dat low budget aan kan pakken. 

Goedkoop kinderfeestje? Zo doe je dat!

1. Verjaardagstaart

Een verjaardagstaart kan je kant en klaar kopen. In de supermarkt kan dit vaak redelijk goedkoop.

Een andere optie is het om zelf cakejes te bakken, slagroom te kloppen en wat versiering te kopen. Bijvoorbeeld rozijnen, chocola in kleine stukjes of hagelslag.

2. Eten en drinken

Koop eten en drinken in grote verpakkingen, bij een goedkope supermarkt. Grote verpakkingen zijn verhoudingsgewijs goedkoper.

Houd in de periode voor het kinderfeestje de aanbiedingen in de gaten. Vier je het feestje van bijvoorbeeld 14.oo – 17.00, dan hoef je niet aan een lunch of avondeten te denken.

3. Knutselen

In plaats van met alle kinderen naar een duur uitje gaan, kan je ook echt gezellig thuisblijven tijdens een feestje.

Wij hebben met de kinderen geknutseld. Zo waren ze enthousiast aan het verven. Dit koop je voor weinig geld bij bijvoorbeeld de Action. Ook kan je daar kant-en-klare knutselpakketten kopen. Of print bijvoorbeeld een aantal kleurplaten.

4. Speurtocht of speeltuinentocht

Tijdens het feestje had ik een speurtocht uitgezet. Dat was zo’n groot succes dat de kids daarna nog een speurtocht wilden lopen. Je kan hiervoor ook gratis apps downloaden.

In plaats van een speurtocht kan je ook naar een aantal speeltuintjes in de buurt gaan. Neem wat eten en drinken mee! Of een gezond tussendoortje.

5. Spelletjes

Is het mooi weer, dan kan je heel veel leuke spelletjes buiten doen. Lees bijvoorbeeld deze tips. Regent het, dan zit je waarschijnlijk binnen. Houd je het feestje in de herfst of de lente, houd er dan rekening mee dat het weer om kan slaan en bereid je op zon en regen voor. Lees ook de tips voor leuke bordspelletjes.

Reacties zijn gesloten.