Gemotiveerd blijven om te sporten als moeder of vader

1

In de tijd dat we nog geen kinderen hadden, sportte ik zeer regelmatig. Nu met kinderen is dat een heel stuk minder makkelijk: je hebt minder tijd echt voor jezelf en daarnaast heb je veel te doen. Het sporten schiet er dan nog weleens bij in. Hoe kan je gemotiveerd blijven om te sporten als moeder of vader? Ik deel mijn tips!

Gemotiveerd blijven om te sporten als moeder of vader – 5 tips

1. Je voelt je fit

Als je sport, ga je je fitter voelen. En je fit voelen is ideaal. Je kan meer dingen aan, ziet het leven positiever in en je hebt meer zin om dingen te ondernemen.

Dus blijf dit voor eigen houden: die paar sportmomenten zorgen ervoor dat je je fit voelt. Trek je schoenen aan en ga rennen, ga naar de sportschool of het zwembad.

2. Plan je sportmomenten in

Als moeder of vader weet je het: je wordt geleefd.

Plan daarom je sportmomenten in zodat ze er al staan, neem echt die tijd voor jezelf. Sla je een paar keer over, dan wordt die motivatie om weer te gaan beginnen echt minderen. Helaas.

3. Je kan net wat meer lekkere dingen eten

Mijn favoriet: met meer beweging kan je ook meer lekkere dingen eten.

Daar hoef ik verder niet zoveel meer over te zeggen toch?!

4. Je hebt meer energie om achter de kinderen aan te rennen

Als je fitter bent, dan kom je ook makkelijker de dag door. Ook zware dagen waarop de kids veel wegrennen.

Ook heb je sneller zin om mee te gaan voetballen of rennen met de kinderen.

5. Die sportkleding

Als je beter in vorm bent, staat sportkleding vaak ook leuker. Ik vind het zo leuk om nieuwe sportkleding te kopen. Dus koop leuke sportkleding voordat je aan de gang gaat!

6. Kies een sport die bij je past

Toch echt wel mijn beste tip: zorg ervoor dat je de sport leuk vindt. Is dat niet zo, dan breng je de motivatie lastiger op.

Ooit badmintonde ik fanatiek. Ik vond het leuk en gezellig. Ook op dagen dat ik moe was ging ik toch. Doe ik een sport die ik minder leuk vind, dan is dat beetje motivatie om over de drempel te komen er niet.

Wat zijn jouw tips om gemotiveerd te blijven?

Reacties zijn gesloten.