Geld besparen als gezin | 10 Tips

1

Het is echt niet lastig om geld te besparen, ook niet als je kinderen hebt. Hoe je geld besparen als gezin aanpakt deelt ik in dit artikel!

Geld besparen als gezin, zo doe je dat!

1. Koop minder

Heel erg simpel, maar uiteindelijk wel de ultieme tip: koop minder. Heb je die spullen echt nodig? Vaak is het antwoord nee!

Maar ook als je op pad bent, moet je echt met zijn allen in een restaurant lunchen? Of haal je iets lekkers bij de supermarkt, bijvoorbeeld aardbeien of broodjes, en eet je thuis? Je komt echt een stuk goedkoper uit.

2. Koop slimmer

En als je het dan toch nodig hebt, is het dan ook van een merk nodig? Of kan het tweedehands? Koop slimmer in!

3. Weekboodschappen

Waar wij ontzettend veel geld mee besparen is met weekboodschappen. Je bepaalt in één keer wat je de hele week eet en je hoeft dan niet steeds naar de winkel. Dat scheelt zoveel geld (en tijd). Hierdoor doe je ook minder impulsaankopen. Win-win dus!

4. Let op de energie

Op heel veel makkelijke manieren zorg je ervoor dat je energierekening omlaag gaat. En dat is ook geld besparen! Zet de verwarming lager, als je naar bed gaat zet je de verwarming uit. In ruimtes waar je niet bent zet je de lampen uit.

5. Uitverkoop

Voor mijn kinderen koop ik kleding vaak maanden of zelfs jaren vooruit, in de uitverkoop. Het scheelt je zoveel geld! Zonde om de kleding voor het volle bedrag te kopen toch? En zo’n warm vest heb je in Nederland vaak ook in de zomer nodig.

6. Sla groot in

Kruiden in de supermarkt zijn heel erg duur voor het beetje wat je krijgt. Sla de kruiden die je vaak gebruikt groot in, dat scheelt heel veel geld.

7. Lenen in plaats van kopen

Je hoeft boeken niet nieuw te kopen. Wij betalen € 80, – voor de bibliotheek per jaar. Daarvoor kunnen we 50 (!) boeken lenen in totaal op het pasje. Lever je ze in, dan kan je natuurlijk je pas weer aanvullen tot vijftig boeken. Ook kunnen we boeken gratis reserveren.

8. Marktplaats

Heb je een winterjas nodig voor de kinderen, speelgoed of regenlaarzen? Kijk eens op marktplaats! Ik stel de zoekopdracht in op de omgeving, bijvoorbeeld binnen een straal van 10 kilometer. Het is zoveel goedkoper dan nieuw kopen en het is ook nog eens veel duurzamer.

9. Gratis uitjes

Je hoeft niet altijd naar een duur pretpark of een dierentuin. Gratis uitjes als uitwaaien op het strand zijn ook leuk. Of zoek een grote, gratis speeltuin in een andere stad op. Scheelt heel veel geld!

Geld besparen als gezin, hoe pak jij dat aan? 

Reacties zijn gesloten.