Fitness oefeningen thuis voor moeders

16

Fitness oefeningen thuis voor moeders, daar zocht ik als nieuwe moeder vaak naar. Mijn man was vaak pas laat thuis, ik wilde niet direct lid worden van een sportclub en niet iedere dag lukte het om voldoende te bewegen. Met fitness oefeningen kon ik in de woonkamer toch nog een beetje trainen.

Belangrijk voor mij was dat de fitness oefeningen thuis niet teveel lawaai maken (i.v.m. geluidsoverlast) en dat je er niet al teveel spullen voor nodig hebt. Als moeder wil je gewoon aan de slag zodra je tijd hebt!

Mijn favoriete fitness oefeningen thuis voor moeders

Stepapparaat

Een stepapparaat is een apparaat waarop je stappen zet, van links naar rechts. Heel simpel, wellicht een beetje saai. Ik had er een maar die maakte op een gegeven moment veel lawaai. Tot die tijd heb ik heel vaak voor de tv gestaan op dit apparaat. Zeker voor de vetverbranding en wat beweging is dit apparaat ideaal!

Optimavita

Van de fitness filmpjes van Marloes van optimavita.nl ben ik echt fan. Op haar site deelt ze allerlei tips over gezond leven, op haar YouTube kanaal deelt ze workouts. Waaronder ook leuke fitness oefeningen thuis voor moeders en vaders. Welke geschikt zijn voor jou hangt af van jouw fitheid en wat jouw doel is. Wil je afvallen, sterker worden of fitter zijn? Vaak kies ik twee video’s uit van 10 – 20 minuten. Zo combineer ik conditie met kracht en de training is lekker afwisselend. Ik deel een aantal leuke video’s.

Andere fitness video’s op YouTube die ik graag volg zijn onder andere die van HASfit en Body Project. Allebei net even anders dan Marloes van Optimavita en dat maakt het wel leuk.

Als jij leuke kanalen weet om te volgen laat het me zeker weten, dan test ik ze en ik zet ze in het overzicht erbij!

30 day challenges

Wat ik ook heb gedaan zijn 30 day challenges. Het voordeel hiervan is dat het laagdrempelig begint en het is een beetje een uitdaging want je wilt het wel halen. Het nadeel is dat je je goed moet bedenken wat je na die 30 dagen wilt doen, want dan heb je geen stok meer achter de deur.

Lees ook: zo neem je tijd voor jezelf als moeder

Reacties zijn gesloten.