Favoriete Netflix series | 5 tips

3

Wat zijn mijn favoriete Netflix series? Sommige series moet ik gewoon zo snel mogelijk tot het einde kijken. Andere series zet ik na een aflevering, of een halve aflevering al op stop. Dit zijn mijn tips.

Vooraf even een klein profiel van mij: ik ben 30+, moeder, ik kan niet zo goed tegen enge series, ik ben een jurist met interesse in criminologie, ik ben gek op Amerikaanse series, vooral als ze in New York zijn opgenomen. Goed, dat is denk ik het belangrijkste. Laten we snel beginnen met de series waar ik van houd.

Mijn favoriete Netflix series

You

Als ik dit schrijft komt seizoen 2 bijna online, op Tweede Kerstdag. En ik heb er zoveel zin in. Laat ik eens vertellen waarom.

Dit is wat Netflix erover schrijft: “een manager van een boekwinkel is geobsedeerd door een vrouw die schrijfster wil worden. Hij begint planmatig alle obstakels te verwijderen die tussen hen in staan.”

En dat is precies waar het over gaat: de vrouw wordt gestalkt door hem en ze krijgen steeds meer contact. Zonder dat ze het door heeft neemt hij meer en meer haar leven over. Heel spannend! En zoals gezegd: seizoen 2 van deze eerste van mijn favoriete Netflix series is onderweg.

Mindhunter

Mindhunter, met inmiddels twee seizoenen, speelt zich af aan het eind van de jaren zeventig. Met decors en auto’s uit die tijd, wat het voor mij ook al heel leuk maakt om te kijken.

Waar gaat deze serie over? Netflix schrijft erover: “eind jaren 70 zorgen twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepen zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen.”

In de serie ontdek je hoe de FBI onderzoek deed naar seriemoordenaars en ondertussen proberen ze deze kennis toe te passen in lopende zaken. Hierdoor is het theorie gemengd met spanning.

Manhunt: Unabomber

In de inleiding schreef ik dat ik niet zo goed tegen spanning kan en al deze series die ik nu noem in de top 3 zijn best spannend. Goed, misschien houd ik er toch meer van dan ik me kan voorstellen.

Manhunt: Unabomber keken we ook in een paar avonden uit, wat zat deze serie mooi in elkaar. Er wordt een profiler ingeschakeld om de Unabomber te vinden en ondertussen neemt de onrust in het land toe.

Wat me zo bijstond was dat de FBI tegen de profiler zei: we zitten al jaren en jaren op een dood spoor, maar dit is het profiel dat we hebben opgesteld en dat moet goed zijn. Eerste taak van de profiler was daarom om de FBI ervan te overtuigen dat het profiel wellicht niet klopt.

Even op adem komen na al die series? Bekijk deze tips voor fitness oefeningen voor thuis!

Atypical

Atypical keek ik samen met mijn man, zoals eigenlijk iedere serie in dit rijtje. Ik vind het vaak erg leuk om samen te kijken. Alleen als de serie erg goed is vind ik het jammer dat ik moet wachten met kijken tot we allebei tijd hebben.

Atypical keken we in een ruk uit, drie seizoenen achter elkaar. Deze serie zit goed in elkaar en is grappig. Het gaat over de jongen Sam Gardner. Vanwege zijn autisme snapt hij de mensen om zich heen niet altijd, en zij hem ook niet. Hij besluit dat hij een vriendin wil en daarom gaat hij naar een psychologe: hij wil weten hoe je dat aanpakt.

Deze serie is grappig, ontroerend en leuk om te kijken.

Undercover

De eerste Nederlands/Vlaamse serie in dit rijtje: Undercover. Weer zo eentje die we eigenlijk in een ruk uit wilden kijken. Maar met kleine kinderen gaat dat helaas niet, voldoende slaap is ook belangrijk.

We volgen in deze serie twee agenten die undercover gaan op een camping, om te infiltreren in een drugsbende. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hierdoor is het extra leuk om naar deze serie te kijken.

Extra tips voor favoriete Netflix series

Natuurlijk zijn er veel meer series op Netflix, heel veel meer. Op deze site lees je er nog eens 100! Series die wellicht favoriete Netflix series worden, dus series die ik nog wil zien zijn:

  • The Spy
  • Unbelievable
  • Mad men: deze serie zijn we aan het kijken.

Reacties zijn gesloten.