Eetdagboek van mijn kleuter | 2 dagen

1

Wat eet mijn kind? Ik hield twee dagen het eetdagboek van mijn kleuter bij. Om je een beeld te geven van wat mijn kind eet. Mijn zoon heeft geen allergieën en eet in principe alles. Om wat variatie te geven heb ik gekozen voor een dag doordeweeks en een dag in het weekend. 

Onze kinderen drinken vooral water. Alleen tijdens feestjes en af en toe in het weekend krijgen ze een glas limonade of frisdrank. Gaan we naar een café, dan kiest mijn kleuter altijd voor chocolademelk of appelsap.

Eetdagboek van mijn kleuter – donderdag

8.00 ontbijt: 2 volkoren boterhammen, 1 met pindakaas en 1 met poedersuiker
10.00 fruit op school: komkommer, wortel en appel
12.30 lunch: 2 volkoren boterhammen, 1 met kaas en 1 met hagelslag
14.30 snoeptijd: 2 snoepjes uit de snoeptrommel
16.00 tussendoor: 1 tomaat en 1 banaan
18.15 avondeten: aardappels, hamburger en sperziebonen

Eetdagboek van zaterdag

9.00 ontbijt: bak yoghurt met muesli
11.00 fruit: 1 kiwi, halve appel
12.30 lunch: 3 volkoren boterhammen met salami, kaas en hagelslag
14.00 tussendoor: cupcake
16.00 tussendoor: 3 rijstwafels en 100 gram tomaatjes
18.30 avondeten: spaghetti bolognese met strooikaas
19.00 toetje: 1 mandarijn

Dit was het eetdagboek van mijn kleuter. De ene periode eten we gezonder dan de andere periode. Wel letten we er altijd op dat de kinderen voldoende groente en fruit eten. Ook eten we drie grote maaltijden per dag en dan 1 of 2 tussendoortjes. In de minder gezonde periodes krijgen de kinderen net iets sneller een extra snoepje of koekje.

Wij hebben altijd voldoende groente en fruit in huis, dat maakt het makkelijker om dit ook aan te bieden. Daarnaast krijgen de kinderen op school groente en fruit om 10.00.

De boodschappen doen we 1x per week. Dan geven we de kinderen de kans om mee te denken over het weekmenu. Vaak is er 1x een ongezondere maaltijd, zoals patat of pizza. De rest van de maaltijden zijn gezonder. De kids kiezen dan welke groentes ze erbij willen eten of welk gerecht ze zeker op tafel willen zien die week, zoals wraps of pasta.

Lees ook: 
Gezonde lunchideeën
Recept voor tomatensoep
Recepten met bevroren fruit

Reacties zijn gesloten.