Duurzaam speelgoed voor kinderen

1

Wat is leuk en duurzaam speelgoed voor kinderen? En waarom zou je duurzaam speelgoed willen gebruiken? Ik deel mijn tips! 

Wat is duurzaam speelgoed voor kinderen?

Wat duurzaam speelgoed voor kinderen is? Wellicht wel verantwoord speelgoed dat is gemaakt van duurzame materialen. Speelgoed waar kinderen wat van leren, speelgoed waar kinderen echt mee kunnen spelen.

Bijvoorbeeld speelgoed gemaakt van verf zonder gif, speelgoed met een duurzame verpakking, of gerecycled karton. Speelgoed met de juiste keurmerken, speelgoed dat jarenlang heel blijft.

Een andere optie dan hout is bamboe: dit groeit sneller dan hout, het hoeft niet gekapt te worden en het vereist weinig bestrijdingsmiddelen.

Tips voor duurzaam speelgoed voor kinderen

1. Kies voor speelgoed dat is gemaakt van bamboe, er is echt al best wat keus!

2. Sla speelgoed dat gemaakt is van plastic liever over. Ik lees dat DUPLO en LEGO gemaakt zijn van duurzaam plastic. Daarnaast: het spul gaat ongelooflijk lang mee. Met de LEGO spullen waar mijn man 30 jaar geleden mee speelde, spelen onze kinderen nu.

Of kies uit leuk houten speelgoed!

3. Zoek speelgoed uit waar je kids creatief mee aan de slag kunnen. Met LEGO kunnen je kinderen zoveel maken, fantasiewerelden bouwen. Het is niet een elektronisch plastic speelgoedje dat even leuk is. LEGO is al leuk voor een dreumes en grote kans dat je puber er soms ook nog wat mee doet.

4. Van die bordspellen waar je eindeloos mee speelt. Monopoly, Risk, Levensweg. Deze spellen zijn nog steeds leuk. In mijn jeugd speelde ik de hele vakantie bordspellen.

5. Haal je speelgoed bij de kringloopwinkel: daarmee draag je ook bij aan een beter milieu en daarnaast is het een stuk goedkoper dan nieuw speelgoed.

6. Maak je eigen klei, lees hoe je dit doet in mijn tips over goedkoop knutselen met kinderen.

7. Koop minder! Liever speelgoed van betere kwaliteit dat dan misschien wat duurder is dan dat je allemaal “rommel” in huis hebt. Mijn kinderen spelen maar met een aantal dingen. LEGO, boeken (hiermee bouwen ze ook van alles) en puzzels. Met andere dingen hoef je eigenlijk niet aan te komen want ze kijken er al snel niet meer naar om.

8. Voor verjaardagen vragen wij tegenwoordig vooral LEGO en DUPLO. De reden hiervoor heb ik eigenlijk al uitgelegd bij nummer 7: de kids spelen hier echt mee. Knuffels, poppen en andere spulletjes daar doen onze kinderen niets mee. Boeken halen wij meestal bij de bibliotheek.

Reacties zijn gesloten.