10x thuis doen op een regenachtige woensdagmiddag

1

Die regenachtige woensdagmiddag. De ene keer is er een vriendje over de vloer, de andere keer zijn de kinderen lekker aan het spelen. Maar soms komt er aan de middag geen einde -lijkt het- en zitten ze elkaar continue in de haren? Ik deel tips voor wat je kan doen op een regenachtige woensdagmiddag!

Doen op een regenachtige woensdagmiddag met de kids in huis

Ga bakken

Koekjes, cake, taart. Of juist iets gezonds maken: er zijn heel veel opties om je in de keuken uit te leven, ook met kids! Mijn dochter helpt heel graag mee in de keuken. Het afwegen van de ingrediënten, het snijden van de groente: ook jonge kinderen kunnen op veel manieren helpen.

Spelletjes

Memory, kwartet, leren schaken en andere bordspellen. Monopoly en Risk waren bij ons vaak goed voor een hele middag vermaak. Deze spellen zijn leuk voor kinderen.

Tent bouwen

Bouw een tent of hut met de kinderen. Wij vinden het leuk om ook de tafel erbij te betrekken. Met oude lakens heb je heel wat mogelijkheden om een grote hut te bouwen. Het bouwen duurt meestal niet lang, maar daarna zijn ze uren zoet in de hut.

Film middag

Dekens en kussens naar beneden, popcorn bakken, wat lekkers erbij of een gezond tussendoortje. En daarna nog een leuke film of serie uitzoeken.

Vakantieplannen maken

Staat er een vakantie op de planning? Bekijk met de kinderen waar jullie heengaan en wat er te doen is. Heerlijk al die voorpret.

Knutselen

Verven, collages maken, tekenen, bouwen: je kan zoveel doen met de kinderen. Van gericht knutselen n.a.v. een thema tot gewoon zelf iets bedenken.

Puzzelen

Je kan natuurlijk een puzzel pakken en die maken. Wat mijn kinderen leuk vinden is om 2 of 3 puzzels door elkaar te gooien en dan aan de slag te gaan.

Bouwen

Met LEGO of DUPLO aan de slag om een mega bouwwerk te maken. Dat doen wij graag. We hebben van DUPLO ook de trein- en knikkerbaan, waardoor er hele leuke constructies bedacht worden.

Vogelhuisje timmeren

Als je een beetje handig bent, en je hebt materiaal op voorraad, dan kan je zo’n regenachtige woensdagmiddag gebruiken om met de kinderen een vogelhuisje te timmeren.

Ketting en armbanden maken

Heb je kralen liggen? Dan kan je creatief aan de slag met de kinderen. Maak de mooiste armbanden en kettingen. Of koop in de webshop van de HEMA je strijkkralen.

Lees ook over leuke thuis activiteiten!

Reacties zijn gesloten.