Dik Trom pad + kinderboekenmuseum Etersheim

4

Het is een zonnige zaterdag in november en we hebben zin om met de kinderen een stukje te wandelen. Niet te ver van huis en niet te ver om. Zo komen we bij het Dik Trom pad, een ommetje van nog geen 3 kilometer. 

Het startpunt ligt in Etersheim, een dorpje boven Edam en naast Oosthuizen. Hier is ook een bezoekerscentrum en een molen. Parkeren kan gratis.

Bij het bezoekerscentrum De Breek kan je wat eten en drinken, dit bewaren we voor het einde van de wandeling. Naast het bezoekerscentrum is een klein waterspeelcircuit. Ook kan je voor € 9,50 een tas lenen waarin allerlei routes en ontdekattributen zitten.

Dik Trom pad

Dik Trom pad

Wij hebben andere plannen, want we willen een rondje om. Bij de molen staat op het startpunt de route van Wandelnetwerk Noord-Holland. Het rondje is overzichtelijk, maar als je het jezelf makkelijk wilt maken download je de app van het Wandelnetwerk.

Wij lopen van de molen richting de dijk en de kinderen moeten even gemotiveerd worden. Zodra we op de dijk zijn rennen de kinderen voor ons uit. Wij genieten ondertussen van de uitzichten op het IJsselmeer. Op de Dijk is het een aantal keer even een hek over gaan, altijd leuk! Daarna verlaten we de dijk en lopen we Etersheim in.

Dik Trom School

Het schooltje

We hebben mazzel, het schooltje van Dik Trom is open! Daar moeten we natuurlijk even gaan kijken. Eerder was ik al eens bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag, daar is dit niet mee te vergelijken.

Maar evengoed is het leuk om even in het schooltje te kijken. Hoe ging het er vroeger aan toe in de klas, hoe zag een klaslokaal eruit? Hoe schrijf je met een kroontjespen en wie was Dik Trom eigenlijk? Als de kinderen willen mogen ze zich verkleden.

Na het bezoek, wij zijn er nog een uur geweest, lopen we verder. Het laatste stuk gaat recht op de molen en het bezoekerscentrum aan. Daar is het tijd voor koffie met appeltaart.

Meer wandelen in Laag Holland? Het laarzenpad bij Broek in Waterland is leuk!

Dik Trom School

Reacties zijn gesloten.