Digitale uitjes voor kinderen | 7 tips

28

Digitale uitjes voor kinderen: uhm, wat bedoel je precies? Goed, ik bedoel eigenlijk precies dat. Van die activiteiten die normaal uitjes zijn, maar die nu uitjes zijn die je vanuit huis kan beleven. Je leest hier onze tips.

Het zijn gekke tijden. In plaats van rondreizen met de kinderen, op vakantie gaan, op bezoek bij vrienden en naar musea en speeltuinen gaan zijn we thuis. Maar gelukkig zijn er opties om digitaal op uitje te gaan. Nee, absoluut niet hetzelfde als echt op pad gaan. Maar wel een leuk alternatief voor deze periode vol met maatregelen.

Ideeën voor digitale uitjes voor kinderen

Efteling Kids app

Een van de allerleukste uitjes in Nederland volgens mijn kinderen is de Efteling. En alhoewel het pretpark nu gesloten is, kan je er wel digitaal “op bezoek” gaan met het gezin.

In de Efteling Kids app kan je kijken naar video’s, luister naar de Efteling Kids Radio of de voorleesverhaaltjes van Jokie en Jet. Daarnaast kan je via YouTube, deze link, doen alsof je in een van de achtbanen bent.

Taartrovers Thuis

Dit is film & verbeelding voor peuters en kleuters. Bij Taartrovers Thuis zijn er bijzondere, korte films. En het leuke is dat het niet over alleen kijken gaat.

Iedere aflevering begint met het bekijken van een korte film. Daarna duik je samen met de Taartrovers in de film en dan doe je mee. Je gaat mee op onderzoek en speelt met je verbeelding. Op die manier verander je het huis, tuin en balkon in de wereld waarin jij speelt.

Ranger voor de klas

Twee dierentuinen in Noord-Brabant, ZooParc Overloon en Dierenrijk, hebben een online lesprogramma samengesteld voor kinderen. Er zijn twee dierenverzorgers die drie keer per week vloggen over hun werk in de dierentuin. Hierdoor krijgen kinderen een kijkje achter de schermen. Hier zie je de filmpjes vanuit ZooParc.

Aan de slag gaan kan ook, want Dierenrijk bedenkt allerlei leuke opdrachten waarmee de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Die lees je hier.

Online bezoeken van kunstmusea

Een van de digitale uitjes voor kinderen is het bezoeken van de kunstmusea. Overal ter wereld zijn er musea die hun deuren virtueel geopend hebben. Dit levert bijzondere inkijkjes op.

  • Het Rijksmuseum heeft een afdeling voor gezinnen. Met allerlei video’s, opdrachten en spelletjes is er voldoende te doen. Samen met Quest Junior zijn er bijvoorbeeld een aantal korte strips over Rembrandts leven en werk gemaakt. Over hoe Rembrandt de Nachtwacht schilderde onder andere. Dit is de directe link.
  • The Met in New York, normaal ga je er niet zomaar even heen. Nu kan je er gemakkelijk digitaal terecht. Ook hier met allerlei opdrachten, informatieve onderdelen en spelletjes. Het is uiteraard wel in het Engels. Dit is de link.
  • Je kan virtueel door het Van Gogh dwalen.
  • Het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft een aantal workshops voor kinderen gemaakt. Vanaf 5 jaar en een aantal workshops zijn voor pubers.
  • De Sixtijnse Kapel, waar je uren voor in de rij staat. Grijp je kans en bewonder deze prachtige plek vanuit huis.

Dat waren ze, een aantal tips voor digitale uitjes voor kinderen. Heb jij leuke tips hiervoor, deel ze met ons. Dan zetten we ze erbij in het overzicht!

Reacties zijn gesloten.