Creatief kleuren met kinderen | 5 tips

0

De meeste kinderen vinden het leuk om te kleuren. Zelf iets tekenen en inkleuren, maar bijvoorbeeld ook het inkleuren van kleurplaten. Wil je dit afwisselen, en creatief kleuren met kinderen, dan zijn er zeker ook voldoende opties. Dit zijn mijn tips!

Koop je stiften bij de HEMA, daar heb je heel veel keus. Bekijk het hier!

Creatief kleuren met kinderen doe je zo

1. Drie stiften challenge

Deze is absoluut favoriet bij mijn kinderen. We printen een lastigere kleurplaat uit, dus een kleurplaat met veel kleine stukken die je moet inkleuren. Je mag drie stiften kiezen en daarmee kleur je de kleurplaat in. Wie doet dat het mooist?

2. Stippen volgen

Pak een blad papier en zet op willekeurige plekken stippen. Laat je kind deze stippen verbinden en kijk dan wat je erin ziet. Vervolgens kleur je deze vorm in.

 3. Teken het jaargetijde

Daag je kind uit en laat het een tekening maken van het jaargetijde. Dit kan heel keurig, met een voorstelling van hoe de bomen eruit zien. Maar het kan natuurlijk ook abstract, met enkel een aantal kleuren kan je een voorstelling maken van welk seizoen het is.

Verder gaan door eerste de natuur in te gaan. Daar verzamel je allerlei spullen die te maken hebben met het jaargetijde en die je kan plakken op het papier.

4. Maak een drieluik

Maak met je kind een drieluik: drie tekeningen die bij elkaar passen, maar die ook afzonderlijke tekeningen zijn. Op die manier daag je je kind uit om breder te denken dan enkel deze tekening. Het kan door kleurgebruik, maar ook door onderwerp of vorm.

5. Teken een kunstenaar na

Ga met je kind naar een museum, of leen boeken bij de bibliotheek. Welke kunstenaar spreekt aan? En welke kunst vindt jouw kind helemaal niets? Daarna kan je kind een schilderij kiezen dat hij wil namaken. In plaats van namaken kan je er ook voor kiezen dat je in dezelfde stijl een kunstwerk maakt.

Wat zijn jouw ideeën voor creatief kleuren met kinderen?

Reacties zijn gesloten.