Vijf ideeën voor buitenspelen met peuters

99

Als je gaat buitenspelen met peuters dan kan het zijn dat ze binnen 3 minuten weer naar huis willen. Zeker als het wat kouder is. (Kleed je kindje in de winter dus goed warm aan) Ik deel een aantal ideeën voor buitenspelen met peuters waardoor ze er plezier in hebben om buiten te zijn!

Buitenspelen met peuters wordt zo een succes

Eigenlijk ook een tip: neem altijd eten en drinken mee. Kleintjes hebben vaak snel na het eten alweer honger of dorst. Je bent niet de eerste ouder die na vijf minuten alweer binnen is omdat het kindje honger had.

1. Zoek diverse speeltuintjes op

Bij mijn kinderen veranderde welk speeltuintje ze het leukste vonden heel snel. Bij ons in de buurt zijn veel kleine speeltuintjes, dus we wandelen vaak langs een aantal speeltuinen. Eentje die vorige maand eigenlijk nog te moeilijk was, kan nu prima geschikt zijn. En soms heb je mazzel, dan vinden ze het eerste speeltuintje leuk.

2. Neem speelgoed mee

Met speelgoed vermaken peuters zich makkelijk tijdens het buitenspelen. Een (zachte) bal of tennisbal is vaak al voldoende voor plezier. Mijn peuter rende bijvoorbeeld graag achter een bal aan, om die dan weer terug te brengen. Overgooien is ook leuk, zeker met een zachte bal. Of ga voetballen. Wij hebben in de buurt een tennisvereniging waarbij een oefenbaantje zit. Hier kunnen mijn kids zich eindeloos vermaken. Ook zonder racket!

Overgooien, badminton, bal en racket, scoops, spelen met een strandbal of ballon, voetballen.

Lees ook: deze bordspellen zijn leuk voor kleine kids

3. Speel verstoppertje of tikkertje

Tikkertje en verstoppertje zijn spelletjes die kinderen al vrij snel begrijpen – als ze ouder worden begrijpen ze het natuurlijk nog beter. Annamaria Koekoek werkt hier ook goed. Echt spelen volgens de spelregels is wat te moeilijk, maar ze zijn wel lekker in beweging.

4. Ga naar een park

Wij hebben een natuurgebied met een strandje om de hoek. Deze plek is haast altijd leuk (enkel bij harde regen niet). Op mooie dagen zwemmen we, pootjebaden de kinderen en spelen zij in het zand. Tijdens de herfst gaan we op zoek naar bladeren en in de winter is het een goede plek om even een frisse neus te halen. Emmertje en schepje mee en de kids zijn lang zoet.

5. Op de loopfiets of een stepje

Neem voor je kind een loopfiets of stepje mee. Ga dan niet te ver weg naar huis, want ze zijn altijd opeens moe.

Wat zijn jouw tips voor buitenspelen met peuters?

Reacties zijn gesloten.