Buitenspelen met jonge kinderen | 5 Tips

1

Buitenspelen met jonge kinderen is soms best lastig. Je peuter weigert om buiten te spelen en je dreumes wil alleen maar binnen blijven. Wellicht herkenbaar? In dat geval heb ik een aantal tips voor je om buiten lekker te bewegen met je jonge kind. 

Ideeën voor buitenspelen met jonge kinderen

1. Speeltuinen route

Zeker bij hele jonge kinderen verandert het heel snel naar welk speeltuintje ze graag gaan. Ik ging bij voorkeur met de fiets, dan kreeg ik zelf lekker veel beweging. We fietsten het dorp door en gingen van de ene naar de andere speeltuin. Een ideale manier om als ouder in beweging te blijven, en je kind kan nieuwe speeltuinen ontdekken.

2. Verstoppertje

Neem een groot voorwerp mee en verstop dit in de speeltuin. Hoe ouder je kind, hoe kleiner het voorwerp kan zijn. Je kind hobbelt zo lekker door de speeltuin.

3. Leer je kind schommelen

Ok, niet geschikt voor een dreumes. Maar mijn kind kon toen ze 3 was al zelfstandig schommelen. Vanaf haar derde verjaardag hebben we dit geoefend, steeds eventjes langer. Soms zijn er twee schommels en kan je het schommelen voordoen op de andere schommel.

4. Kunst maken

Creatief in het park of op een strandje? Dat kan! Er ligt vaak veel materiaal waarmee je aan de slag kan. Takjes zet je in een rij, van blaadjes maak je een groot hart bijvoorbeeld. Ga samen aan de slag!

5. Overgooien

Koop een zachte bal en doe daar spelletjes mee. Ga overgooien, schoppen, rollen. Met een bal kan je heel veel doen, net wat jouw kindje aankan.

Er zijn heel wat manieren voor buitenspelen met jonge kinderen. Het belangrijkste is dat jouw kind plezier krijgt in het buiten zijn. Ga een park in, dwaal rond, wandel een korte wandeltocht en neem voor de zekerheid de kinderwagen mee. Wat doe jij graag buiten met je kinderen?

Reacties zijn gesloten.