Bewegen met kinderen | 10 ideeën

0

Dat kinderen (en volwassenen) moeten bewegen, dat weten we. Maar bewegen met kinderen, hoe doe je dat? Ik deel 5 ideeën om meer in beweging te komen met je kinderen, die je gemakkelijk samen met je kind kan doen. Ter info, zoveel moet je kind bewegen per dag.

Tips voor bewegen met kinderen

Tip 1: Dansen

Zet een muziekje aan en ga lekker dansen! Stoelen aan de kant en je hebt meer dan genoeg ruimte.

Tip 2: Badmintonnen

Waait het niet te hard? Pak je rackets en speel over met je kind.

Tip 3: Voetballen over overgooien

Koop een goedkope, niet te harde bal en ga ermee naar een grasveldje. Met voetballen ben je zo een uur bezig. Overgooien kan natuurlijk ook.

Tip 4: Wandelen

Mijn favoriet, maar voor veel kinderen klinkt dit saai. Als wij met de kinderen lopen zoeken we afwisselende wandelingen uit. Bijvoorbeeld door een bos, over een dijk of door de duinen. Als het landschap geregeld verandert, of als de ondergrond steeds anders is, dan vinden ze het wandelen opeens heel erg leuk.

Tip 5: Fietsen

Ook fietsen staat op de lijst! Fiets bijvoorbeeld naar een dorp verderop en ga daar op zoek naar leuke speeltuinen.

Tip 6: Speelbos

Ga naar een speelbos bij jou in de buurt. Deze omgeving met natuurlijke speelmaterialen nodigt uit om lekker te ravotten. Ongemerkt is je kind veel in beweging. Doe zelf ook lekker mee!

Tip 7: Leer je kind vaardigheden

Leer je kind hoe het een handstand kan maken, kan hinkelen of een bal vangen. Ongemerkt ben je op die manier een hele tijd in beweging.

Tip 8: Beweeg zelf veel

Hoe meer jij beweegt, hoe meer jij je kind leert dat bewegen normaal is. Ga op de fiets naar de winkel, of wandel erheen. Als school in de buurt is, ga dan ook zo vaak mogelijk lopend of op de fiets.

Tip 9: De speeltuin

In de speeltuin is je kind continue aan het bewegen. Ga dus vaak naar de speeltuin. Wij lopen vaak een rondje en komen dan langs een aantal speeltuinen. Ik merk dat mijn kids soms te groot worden voor een speeltuintje en een speeltuintje dat eerder nog wat lastig was is dan opeens heel leuk.

Tip 10: De tuin

Ga samen de tuin in, als je die hebt. Haal het onkruid weg, maak voor je kind een stuk dat hij zelf kan onderhouden. Op die manier ben je in de natuur bezig en je beweegt veel. In de herfst kan je samen alle bladeren op een hoop vegen, daarna spelen de kids er zo graag in.

Lees ook deze tips over apps over bewegen met kinderen. 

Reacties zijn gesloten.