Besparen op boodschappen als gezin

1

Als gezin heb je veel uitgaven. Gelukkig kan je op veel uitgaven ook besparen. Door slimmer in te kopen, door minder te kopen of door naar een tweedehandswinkel te gaan. Besparen op boodschappen als gezin, hoe doe je dat? Ik deel mijn tips!

Besparen op boodschappen als gezin doe je zo

1. Minder vaak naar de winkel

Iedere keer dat ik naar de winkel ga koop ik dingen die niet op mijn lijstje staan. Als ik minder vaak naar de winkel ga, koop ik minder extra dingen. Dat scheelt en je bespaart zo op een makkelijke manier op de boodschappen.

2. Sla groot in

Een pak van 400 gram rijst is in verhouding tot een zak van 4 kilo rijst ontzettend duur. Wij slaan tegenwoordig groot in met lang houdbare producten, zodat je in verhouding in stuk minder betaalt. Daarnaast is de kans veel kleiner dat je opeens naar de winkel moet omdat de rijst op is, waardoor je ook weer andere producten koopt.

3. Vergelijk prijzen

Het ene pak pasta is de helft goedkoper dan het pak pasta daarnaast. Bekijk de prijzen per kilo: dat staat ook op de productprijzen. De standaard tip is dat je laag moet kijken: producten op ooghoogte zijn vaak duurder.

4. Weekboodschappen

Wij bepalen een keer per week wat we die week eten. Zo eten we gevarieerder en gezonder en ook slaan we voordeliger in. Als we een bijzonder product nodig hebben dat we niet vaak gebruiken, bedenken we daar een tweede recept bij. Of we kijken eerst bij de aanbiedingen en daar verzinnen we een weekmenu op.

Inmiddels denken we na om één keer per maand de boodschappen in te plannen. We maken dan vier weekmenu’s en plannen voor vier aparte weken de boodschappen in. Als je op een vast moment de boodschappen bedenkt (bij voorkeur als je geen honger hebt) dan bedenk je en een gezonder menu en je koopt minder (onnodige) extra’s.

5. Is een aanbieding echt goedkoper?

Producten die in de aanbieding zijn hoeven niet goedkoper te zijn dan soortgelijke producten die niet in de aanbieding zijn. Vergelijk ook de prijzen bij aanbiedingen!

Een extra tip: koop seizoensproducten. En je kan zo besparen op boodschappen als gezin en je doet op een duurzame manier boodschappen. Wat zijn jouw tips?

Reacties zijn gesloten.