Babyhapjes zelf maken – snel, makkelijk & goedkoop

76

Babyhapjes zelf maken is zo eenvoudig en goedkoop. Ik vond het zonde om bij de winkel kant en klare potjes te kopen, terwijl je met een beetje moeite je vriezer kan vullen met babyhapjes. Daarom deel ik mijn tips.

Babyhapjes zelf maken: mijn tips

Toen mijn oudste geboren werd, besloot ik al vrij snel dat ik geen zin had in die potjes uit de supermarkt. Ik vond het duur, onnodig en ik had de indruk dat zelf maken echt niet zoveel tijd zou kosten. Ik heb voor allebei mijn kinderen de babyhapjes zelf gemaakt.

De fruithapjes maakte ik op de dag zelf, de groentehapjes vroor ik in. Daarvoor gebruikte ik ijsblokjesvormpjes. Als de groente bevroren was, deed ik het in een diepvrieszak waar ik de datum op zette.

Snelle tips

Ik kookte bijvoorbeeld op een zondagmiddag allerlei groentes (zonder zout!) en pureerde het daarna. Als het was afgekoeld, ging het de vriezer is. De eerste maanden dat je baby mag eten, eet het nog heel erg weinig. Ook mag het kindje nog lang niet alles eten. In die tijd ging het echt om mini hoeveelheden.

Zodra mijn kinderen iets meer mochten eten, kookte ik ons eten soms wat saaier. Sperziebonen apart, aardappels zonder zout. Voordeel hiervan was dat het kind gewoon mee kon eten, ons eten maakte ik daarna wat boeiender met een sausje. Ook hield ik wat eten apart, dat pureerde ik en vroor ik in. Zo at de baby een aantal dagen “met de pot mee” en de andere dagen kwam het eten uit de vriezer.

Op die manier kan je op een hele makkelijke manier je kind mee laten eten. Je hoeft geen babyhapjes in huis te halen en het kost je echt niet al te veel extra tijd en moeite.

Wat zijn jouw tips voor zelf babyhapjes maken?

Lees ook: ideeën voor peuterspellen

Reacties zijn gesloten.