Activiteiten voor hoogbegaafde kinderen

130

Activiteiten voor hoogbegaafde kinderen zijn zo belangrijk. De kinderen kunnen met ontwikkelingsgelijken spelen en zijn even “gewoon normaal”. Voor veel hoogbegaafde kids is zo’n activiteit een verademing. Of zoals mijn dochter het zei: mijn hersenen werden eindelijk weer eens moe. In dit artikel deel ik een aantal tips voor speelmiddagen en andere activiteiten voor hb’ers. 

De tips zijn verdeeld door het land, in Nederland en België. Weet jij een leuke organisatie of een ander initiatief voor hoogbegaafde kinderen? Neem dan contact op, de tip zet ik erbij in de lijst van activiteiten voor hoogbegaafde kinderen!

Activiteiten voor hoogbegaafde kinderen

1. Talentissimo

Talentissimo, gestart door Femke Hovinga, organiseert activiteiten voor hyperhoogbegaafde kinderen en volwassenen. Een IQ van 140+-145+ en hoger. Mijn dochter was laatst bij een spelmiddag in Zeist, waarbij ze diverse activiteiten konden doen. Goed georganiseerd en vol peers: een aanrader in het midden van Nederland! Kijk op de website naar de aankomende middagen.

2. Speelmiddagen in Meppel

HB0522 organiseert een aantal keer per jaar een speelmiddag voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun gezinsleden. Het doel hiervan is contact op te doen met ontwikkelingsgelijken. Samen spelen en ontmoeten in een kleinschalige setting! Ook zijn er workshops voor de ouders. Bekijk op de Facebookpagina wanneer de volgende speelmiddag is.

3. HBZHspeelmiddagen in Bodegraven

Ook in Bodegraven wordt een aantal keer per jaar een speelmiddag georganiseerd. Ook hier is het doel van de middag om contacten op te doen, en je kan workshops volgen. Bekijk op de website wanneer de volgende bijeenkomst is.

4. Pharos

Vanuit Pharos worden geregeld activiteiten voor hoogbegaafde kids en hun ouders georganiseerd. Speelmiddag en workshops bijvoorbeeld. Op deze pagina zie je in de agenda welke activiteiten er op de planning staan.

5. Natuurlijk paardrijden

Christina is hoogbegaafd en ze is moeder van hoogbegaafde kinderen, organiseert activiteiten voor hoogbegaafde kinderen in Brummen en omgeving. Bijzonder is dat de activiteiten veelal te maken hebben met haar paarden. Info en contact via haar Facebookpagina.

6. Care4Plus

Care4Plus organiseert excursies in de regio Midden-Nederland. Deze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 6 – 12 jaar. Bekijk de info op de website.

7. Dotado

Dotado organiseert ook excursies, zij doen dat in de regio Rotterdam/Den Haag. De excursies zijn een combinatie van kennis opdoen en zelf actief aan de slag gaan. Bekijk de volgende mogelijkheden op deze pagina.

8. Peers2play

Peers2play organiseert vakantiekampen voor hoogbegaafde kinderen. Dit zijn meerdaagse kampen. Ook is er af en toe een activiteitendag. Bekijk de info op hun site.

9. Week van de hoogbegaafdheid

Jaarlijks worden er tijdens de Week van de hoogbegaafdheid allerlei activiteiten georganiseerd. Bekijk de website voor de data en tijden.

10. SpeeldagHB

SpeeldagHB organiseert in diverse steden in het land speelmiddagen voor hoogbegaafde kinderen tussen de 3 en de 12 jaar. Bekijk de website voor de locaties en de data.

11. Stichting IQplus

Ook Stichting IQplus organiseert geregeld activiteiten en dagen voor hoogbegaafde kids. Bekijk de opties op hun website.

12. Thino

Thino organiseert onder andere speelmiddagen voor hoogbegaafde peuters en kleuters in Hilversum. Bekijk hun website voor de data en tijden.

13. Festival van Talent

Ieder jaar wordt in Eindhoven het Festival van Talent georganiseerd, gericht op het ontmoeten van gelijkgestemden en experts. Bekijk wanneer het festival in 2020 is.

Verder lezen over hoogbegaafde kinderen op deze site? Hier lees je alles wat we schreven over hoogbegaafdheid! En lees de leuke uitjes voor hb kids.

Reacties zijn gesloten.