7x Kindvriendelijk strand Nederland

72

Een dagje strand met het gezin vind ik zó fijn. We proberen ieder jaar een aantal keer naar een strand te rijden. Dit zijn onze 7 tips voor een kindvriendelijk strand Nederland.

Kindvriendelijk strand Nederland – Onze tips

1. Scheveningen

Scheveningen heeft een groot en breed strand. Wij vinden het heerlijk om hierheen te gaan tijdens een weekendje Den Haag. Eerst een stuk wandelen door de duinen, en daarna relaxen bij een strandtent terwijl de kids op het strand spelen.

Bij Scheveningen zijn er veel kindvriendelijke strandtenten, vaak met een speeltuintje!

2. Noordwijk

Noordwijk ligt iets dichterbij huis voor ons. Voordeel boven Scheveningen en Zandvoort is dat dit strand iets minder mensen trekt. Daarom is het voor gezinnen wat makkelijker, want je hebt wat meer overzicht. Ook hier zijn veel leuke strandtenten.

3. Zandvoort

In Zandvoort komen we erg vaak. Geregeld ook even om ’s avonds wat te eten aan het strand. Dat geeft ons het ultieme vakantiegevoel.

Zandvoort is best populair. Maar, er zijn ook veel faciliteiten. Als je het strand op loopt vanaf het treinstation, dan kan je de grote speeltuin op het strand tussen twee strandtenten niet missen.

4. Bergen aan Zee

Bergen is zo’n gezellig kunstenaarsdorp, en ik vind het heerlijk om hier een fiets te huren en naar het strand te gaan. De stranden zijn rustig en schoon, een heerlijke plek met het gezin.

Lees ook: deze spelletjes voor peuters zijn leuk

5. Hargen

Bij Hargen aan Zee vind je een aantal strandtenten, één daarvan bereik je alleen te voet of op de fiets. Je vindt dan heel veel rust. Het strand hier is het schoonste van Nederland.

6. Waddeneilanden

Wij waren op Texel en Terschelling, en de stranden voelden zo anders aan dan die aan de kust van het vaste land. De stranden zijn heel breed en heel rustig. Ideaal!

7. Wijk aan Zee

Strandtent Aloha in Wijk aan Zee is mijn favoriet. De pizza’s uit de pizzaoven, goede koffie en een groot strand met surfers voor de deur.

Wat is jouw tip voor een kindvriendelijk strand Nederland?

Reacties zijn gesloten.