Met 2 kinderen onder de 2 over straat

44

Met één kind over straat gaan is nog best makkelijk: een kinderwagen, draagdoek of kinderzitje op de fiets (als je kind oud gegaan is) voldoet. Maar als je 2 kinderen onder de 2 hebt dan is over straat gaan een stuk grotere uitdaging. Bij mij voelde het soms alsof iedere meter vooruitgang een kleine overwinning was. Daarom deel ik hoe je jonge kinderen het makkelijkst kan vervoeren (per auto uitgezonderd).

Praktisch over straat met 2 kinderen onder de 2

Echt, het is nuttig om al voor de geboorte van de tweede na te denken hoe je een baby en een dreumes/peuter wilt vervoeren over straat. Dan ben je niet, net als ik, binnen een week na de bevalling ruim een half uur bezig om even naar de supermarkt te gaan. Wat je normaal misschien 5 tot 10 minuten zou kosten. Dit zijn een aantal optisch om over straat te gaan met 2 kinderen onder de 2 jaar.

Kinderwagen en draagdoek

De kinderwagen, die had je waarschijnlijk al staan, daar kan één van de kinderen in. In de draagdoek of draagzak kan het andere kind. Op deze manier kan je makkelijk binnen je dorp (of stadsdeel) over straat. Je peuter kan natuurlijk ook stukjes wandelen. Ik ben fan van Manduca maar bekijk vooral welke ergonomische draagzak bij jou past https://dragenenzo.nl/draagzak-merken/. Voordeel van een draagzak of draagdoek is dat de aanschafprijs lager is dan van een duowagen, en dat je er lang plezier van hebt. De draagzak is niet ideaal als je last hebt van je bekken of rug.

Kinderwagen met meerijdplank

De meerijdplank past op sommige kinderwagens. Voordeel is dat je peuter mee kan rijden met de kinderwagen, en zelf kan lopen als hij/zij er zin in heeft. Nadeel is dat niet iedere meerijdplank even ideaal is. Test in de winkel hoe de meerijdplank bij jouw wagen bevalt. Ook kan een actieve of onderzoekende peuter makkelijk van de plank afstappen en wegrennen.

Duowagen

In een duowagen passen twee kindjes. Voordeel is dat je de kinderen makkelijk kan vervoeren. Sommige wagens zijn geschikt voor twee peuters, sommige wagens kan je ook al gebruiken als je kids nog een baby zijn. Nadeel is dat de wagens best wat geld kosten, terwijl je waarschijnlijk al een kinderwagen hebt staan.

Fiets met kinderzitje voor en achter

Een fiets vervoert de kinderen snel en makkelijk. Nadeel is dat je deze optie nog niet kan gebruiken als je kindje te jong is.

Bakfiets

Een bakfiets is soms wel al geschikt voor de allerkleinsten (je kan de maxi cosi er dan in plaatsen). Voordeel is dat je veel kinderen en spullen mee kan nemen. Het nadeel is dat een bakfiets vrij kostbaar is en deze fiets neemt veel ruimte in.

Hoe vervoer jij 2 kinderen onder de 2?

Heb je een kleuter in huis? Dit zijn leuke bordspellen!
Meer van dit soort tips? Volg op Facebook!

Reacties zijn gesloten.